Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για την απογραφή της ΕΛΣΤΑΤ

by admin
0 views

Σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προχώρησε η Δημοτική Αρχή Νοτίου Πηλίου κατά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) , με την οποία ζητά την ακύρωση της υπ. αρ. 2846/Β4-461 απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ για τα αποτελέσματα της Απογραφής Πληθυσμού -Κατοικιών έτους 2021, από τα οποία προκύπτει ότι ο μόνιμος πληθυσμός του Δήμου Νοτίου Πηλίου απογράφηκε στα μόλις 8.247 άτομα.

Με την προσβαλλόμενη από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου απόφαση της ΕΛΣΤΑΤ ο αριθμός των μονίμων κατοίκων του ορίζεται στους 8.247 κατοίκους , παρότι για την ίδια χρονική περίοδο ο επίσημος πληθυσμός στο Δημοτολόγιο ορίζεται στους 12.581 κατοίκους (διαφορά 3.704 άτομα).

Σημειώνεται ότι ο επίσημος μόνιμος πληθυσμός στη προηγούμενη απογραφή ήταν 10.216 (διαφορά 1.942 άτομα ), ενώ όλοι οι κρίσιμοι δείκτες (οικιστική ανάπτυξη, υδρομετρητές, καταναλώσεις νερού κ.λπ.) δείχνουν σημαντική αύξηση και όχι δραματική μείωση του πληθυσμού από τότε.

Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατέθεσε την αίτηση ακύρωσης έχοντας έννομο συμφέρον – όπως αναφέρει – να αποκατασταθεί η αλήθεια ως προς τον αριθμό του μόνιμου πληθυσμού του, αφού -μεταξύ άλλων- αυτή η μη σύννομη υποαπογραφή μπορεί να έχει απτές οικονομικές συνέπειες και να οδηγήσει σε υποχρηματοδοτήσεις, αλλά και θεσμικές (μείωση αριθμού αιρετών) .

Επίσης η παράλειψη καταγραφής πολύ μεγάλου αριθμού μονίμων κατοίκων τίθεται κατά παραβίαση συγκεκριμένων ρυθμίσεων και αρχών της εθνικής και ενωσιακής νομοθεσίας, σύμφωνα με την προσφυγή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ