Μια ανάσα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι 2024 και στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Έχουμε και Λέμε» με τους Στέλιο Βραδέλη και Γιώργο Πίκουλα, μίλησε τόσο για την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, όσο και για το σημείο που βρίσκεται ο αθλητισμός, ο Γιάννης Βρούτσης, Αναπληρωτής Yπουργός Αθλητισμού.
Όπως και υπογράμμισε αρχικά στους δημοσιογράφους «Πήγα χθες στο αεροδρόμιο, χαιρέτησα τα παιδιά. Έχουμε μια πολύ δυνατή ομάδα, πολύ εμψυχωμένη αγόρια και κορίτσια. Έχουμε διευρυμένη, μεγαλύτερη αποστολή από το 2021. Έχουμε τρία ομαδικά αθλήματα και απλά είναι μεγαλύτερη η αποστολή. Συμμετέχουν περισσότερα παιδιά της Εθνικής Ελλάδος στην εθνική μας αυτή αποστολή. Αυτό τώρα που πρέπει να δούμε είναι οι μάχες που θα δώσουν. Εγώ τους μετέφερα και το χαιρετισμό από όλους τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου και τους είπα ότι να παλέψουν για τον εαυτό τους, τους προπονητές τους και να χαρούν τον αγώνα γιατί ήδη είναι νικητές. Έχουν προκριθεί, έχουν πάρει μια μεγάλη διάκριση για τη συμμετοχή, η οποία και από μόνη της είναι νίκη. Είναι διάκριση. Να παλέψουν λοιπόν, και να αγωνιστούν για κάτι το οποίο παλεύουν χρόνια όλοι οι Έλληνες αθλητές, είτε μέσα, είτε έξω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για αυτό που έχουν στο στήθος τους το εθνόσημο».
«Έχουμε πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά προπονητήρια, σίγουρα από τα καλύτερα στην Ευρώπη – Έχουν αλλάξει τα πάντα»
Αναφορικά τώρα με την έλλειψη σοβαρών χώρων προπόνησης-κάτι που αποτελεί μεγάλο παράπονο πολλών πρωταθλητών-ο κ. Βρούτσης επισήμανε το εξής «Ναι, υπήρχε μια μη αξιοποίηση, δεν θα πω εγκατάλειψη. Υπήρχε μια μη σωστή συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Η εικόνα όμως, αυτή τώρα έχει αναστραφεί. Για παράδειγμα, ο Μίλτος Τεντόγλου, όταν ανέλαβα το υπουργείο πριν ένα χρόνο είδα βίντεο όπου είχε κάτι κουβάδες και μάζευε νερό και που έπεφταν από πάνω. Επισκέφθηκα το προπονητήριο και πραγματικά αισθάνθηκα πάρα πολύ άβολα. Δεν είχε μπει τίποτα το καινούργιο από στόματα, γυμναστήρια, φώτα. Η εικόνα που αντίκρισα ήταν αδιανόητη. Έφυγα και τους είπα θα επιστρέψω σε τρεις μήνες. Και φυσικά δεν περίμεναν από έναν πολιτικό να έχει αυτό το βαθμό της αξιοπιστίας να τελειώσει ένα τέτοιο εγχείρημα. Πήγα τέλος Φεβρουαρίου. Έχουμε πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά προπονητήρια, σίγουρα από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Έχουν αλλάξει τα πάντα από φώτα, διαδρόμους μπαίνει τώρα και το ταρτάν. Τα στρώματα είναι καινούρια, τα όργανα γυμναστικής ολοκαίνουργια. Μιλάμε για ένα υπερσύγχρονο προπονητήριο. Να λοιπόν πως γίνονται οι αλλαγές».
«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην πατρίδα μας, την Ελλάδα – Πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες – Ο αθλητισμός πρέπει να καταστεί πολύ ψηλά στην πολιτική ατζέντα όλων των κομμάτων»
Τέλος, ο κ. Γιάννης Βρούτσης, Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, δεν παρέλειψε να τονίσει το εξής «Αυτό που θέλω να κρατήσετε είναι ότι γίνεται δουλειά και το ό,τι γίνεται, γίνεται πλέον στοχευμένα, με μεθοδικότητα, με νοικοκυρεμένο τρόπο. Δεν χάνεται ούτε ένα ευρώ. Ό,τι μαζεύουμε πέφτει πάνω στα αστικά κέντρα (…). Και είμαι υποχρεωμένος ως Υπουργός Αθλητισμού, να πω ότι ως Έλληνες πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι για την ιστορία μας, την καταγωγή μας, τους προγόνους μας. Αυτό το τεράστιο αθλητικό και κοινωνικοοικονομικό γεγονός που γίνεται στο Παρίσι ξεκινάει αύριο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν στην πατρίδα μας, την Ελλάδα. Πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες. Γι’ αυτό ο αθλητισμός πρέπει να καταστεί πολύ ψηλά στην ατζέντα την πολιτική όλων των κομμάτων. Είμαστε περήφανοι που γεννήθηκε ο ελληνικός αθλητισμός εδώ. Ο αθλητισμός σου δίνει αξίες. Ο αθλητισμός γεννήθηκε στην Ελλάδα. Το προσωνύμιο του αθλητισμού είναι η Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων. Εδώ ανάβει η Ιερή φλόγα στην Αρχαία Ολυμπία και πρέπει να είμαστε πολύ υπερήφανοι ως Έλληνες».
Όλη η συνέντευξη του κ. Bρούτση ακολουθεί παρακάτω:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος