Γιατί οι ειδικοί συμβουλεύουν να κοιμάστε με ανοιχτή την πόρτα του υπνοδωματίου

by admin
24 views

Παρότι οι συνήθειες του ύπνου είναι άκρως προσωπικές, μία από τις τελευταίες συμβουλές των ειδικών είναι να κοιμάστε με ανοιχτή την πόρτα του δωματίου σας.

Η προμήθεια ενός ανεμιστήρα συνιστάται για τη διατήρηση της δροσιάς στο δωμάτιο, καθώς έφτασε και το καλοκαίρι, αλλά και το άνοιγμα της πόρτας μπορεί να έχει πολλά οφέλη λόγω της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας του αέρα.

«Παραδόξως, μόνο το 60% των ενηλίκων κοιμούνται με την πόρτα κλειστή, πράγμα που σημαίνει ότι το 40% κοιμάται με την πόρτα ανοιχτή» λέει ο Rex Isap, διευθύνων σύμβουλος και ειδικός ύπνου στο Happy Beds.

Εξηγώντας τις συνέπειες του να αφήνεις τις πόρτες ανοιχτές, ο Isep αναφέρθηκε σε μία μελέτη η οποία «διαπίστωσε ότι όσοι κοιμόντουσαν με την πόρτα του υπνοδωματίου ανοιχτή ανέφεραν καλύτερο και μεγαλύτερης διάρκειας νυχτερινό ύπνο από εκείνους που κοιμόντουσαν με την πόρτα κλειστή».
«Το σκεπτικό είναι πως η ανοιχτή πόρτα βοήθησε στη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο δωμάτιο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδανική θερμοκρασία υπνοδωματίου είναι μεταξύ 18 και 20 βαθμών Κελσίου, καθώς υπό αυτές τις συνθήκες το άτομο κοιμάται πιο εύκολα.

Αλλά, δεν πρόκειται μόνο για τη βελτίωση της ροής του αέρα και την καλύτερη διατήρηση της θερμοκρασίας, αλλά και βελτιώνει τη διάχυση φωτός σε όλο το σπίτι τα πρωινά.

«Ο ύπνος με ανοιχτή πόρτα μπορεί, επίσης, να δημιουργήσει μια αίσθηση σύνδεσης με τον υπόλοιπο ζωτικό σας χώρο. Μπορεί να ανακουφίσει τα αισθήματα απομόνωσης ή εγκλεισμού και να προωθήσει μια πιο θετική και αρμονική ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Ανοίγει, επίσης, το υπνοδωμάτιο στο φυσικό φως από άλλους χώρους του σπιτιού, κάτι που μπορεί να βοηθήσει το πρωί!» επεσήμανε άλλη ειδικός.
Με πληροφορίες από Independent

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ