Γιαννακίδης: «Ο πρόεδρος απέδειξε για ακόμα μια φορά ότι είναι… τρελός»

by admin
7 views

Ο team manager του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Γιαννακίδης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio.

O Μιχάλης Γιαννακίδης αποκάλυψε το… χρονικό του μεταγραφικού «μπαμ» με τον Κέβιν Πόρτερ.

Αναλυτικά είπε:

Για τη μεταγραφή του Κέβιν Πόρτερ Jr: «Κάναμε μια μεταγραφή που ο κόσμος την έχει αποδεχτεί. Έχει αποδεχτεί τον παίκτη ο οποίος είναι σε πολύ καλή κατάσταση όπως φαίνεται και στις προπονήσεις. Πιστεύω θα μας βοηθήσει σε αυτό που ψάχναμε τόσον καιρό έτσι ώστε η ομάδα να πάρει μια μικρή ώθηση για να πετύχει τον στόχο της».

Για το πώς έγινε όλη η συμφωνία: «Όλα έγιναν κάτω από άκρα μυστικότητα. Μας προτάθηκε ο παίκτης, το είπα κατευθείαν στον πρόεδρο, τον κύριο Χατζόπουλο και είπε αμέσως να τον κλείσουμε χωρίς δεύτερη σκέψη. Είπε πως τα λεφτά ήταν πάνω στο μπάτζετ μας έτσι ώστε να πληρωθεί και ο παίκτης και όλη η ομάδα κανονικά. Ο πρόεδρος έχει πει πως δεν τα παρατάμε. Μπορεί να θεωρούν κάποιοι ότι παίζουμε για τις θέσεις 7-12, αλλά ο ΠΑΟΚ πρέπει πάντα να έχει φιλοδοξίες και αυτό που κάνουμε είναι να μην τα παρατάμε ποτέ. Το σημαντικότερο είναι πως, όπως έχουμε πει πολλές φορές ότι ο πρόεδρος είναι… τρελός, το αποδεικνύει για ακόμα μία φορά, γιατί κατάφερε και έφερε έναν τόσο μεγάλο παίκτη στην ομάδα μας. Ελπίζω όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί να μας βγει σε καλό».

Για τον καιρό που δούλευαν την περίπτωση αυτήν: «Το δουλεύαμε απ’ τις 9 Μαρτίου, ο πρόεδρος κι εγώ το ξέραμε και μιλούσαμε νωρίτερα απ’ την 1η Απριλίου, απλά το deal με το οικονομικό κομμάτι έγινε λίγο πριν την Πρωταπριλιά. Είναι απ’ τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχουν έρθει στην Ελλάδα, αυτά που έχει κάνει στο ΝΒΑ είναι ασύλληπτα. Όλοι δικαιούμαστε μια δεύτερη ευκαιρία για τους εξωαγωνιστικούς παράγοντες. Με αυτό που βλέπουμε και ζούμε αυτές τις μέρες με τον παίκτη φαίνεται πως έχει καταλάβει τα λάθη του και είναι εδώ και έτοιμος τόσο να ξαναγυρίσει αγωνιστικά όπως πρέπει να είναι, όσο και να μην ξαναδώσει άλλα δικαιώματα».

Για την επικοινωνία με τον παίκτη: «Ήταν λίγο δύσκολη η επικοινωνία με τον παίκτη. Με τον μόνο που μιλήσαμε εγώ και ο πρόεδρος ήταν με τον Αμερικανό ατζέντη του για να του εξηγήσουμε κάποια πράγματα. Για να μιλήσουμε με τον παίκτη έπρεπε να είναι σίγουροι και αυτοί και εμείς ότι τον έχουμε κλείσει. Οπότε μιλήσαμε μαζί του αφότου έκλεισε στην ομάδα. Ο πρόεδρος τού εξήγησε ακριβώς πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, ώστε να ξέρει πού έρχεται. Θεωρώ πως ο παίκτης πριν πατήσει το πόδι του στη Θεσσαλονίκη ήξερε τι θα πει ΠΑΟΚ και κόσμος του ΠΑΟΚ, γι’ αυτό κι ενθουσιάστηκε με όλο αυτό που έγινε κι έτσι όπως τον “αγκαλιάσαμε” όλοι μας».

Για το πόσο εύκολο ήταν να τα βρουν στο οικονομικό κομμάτι: «Ένας παίκτης των 80 εκατομμυρίων δολαρίων και με το παρελθόν που έχει, δεν κοίταξε τόσο πολύ τα λεφτά, αλλά το σε ποια ομάδα έρχεται. Θεωρώ πως ψάχτηκε πάρα πολύ να δει τι σημαίνει ΠΑΟΚ, ποιος είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ, ποια η διοίκηση του ΠΑΟΚ. Οπότε μόλις κατάλαβε ότι έρχεται σε μια απ’ τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας, είπε το “ναι” ασχέτως των χρημάτων. Κοίταξε περισσότερο το πού έρχεται και μετά τα λεφτά».

Για την τεράστια ζήτηση των φανελών του Πόρτερ και τον ενθουσιασμό του κόσμου: «Μας χαροποιεί αυτό. Θέλουμε τον κόσμο να είναι κοντά μας και στο γήπεδο, γιατί ο 6ος παίκτης της ομάδας είναι ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Αυτό που θέλουμε είναι απλά να είναι δίπλα μας και όσο αντέχει να μας στηρίζει. Ο πρόεδρος δε σκέφτηκε για την πώληση των φανελών, αλλά κυρίως το αγωνιστικό κομμάτι. Επειδή βλέπαμε ότι η ομάδα δεν πήγαινε τόσο καλά αγωνιστικά, είπε ο πρόεδρος πως απ’ τη στιγμή που μπορούμε να κάνουμε αυτήν την υπέρβαση, ας τον φέρουμε στον ΠΑΟΚ. Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα “συν” που βοηθούν πάρα πολύ την ομάδα. Δε θυμάμαι καν από πότε είχε να έρθει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο για κάποιον παίκτη».

Για τον Κέβιν Πόρτερ Jr: «Φαίνεται ένα παιδί που έχει έρθει με συγκεκριμένο στόχο και δείχνει πολύ κοινωνικός και πολύ κάλος. Το μπασκετικό του κομμάτι είναι άλλο level. Μακάρι το παιδί να έχει πεισμώσει με τα λάθη που έχει κάνει και να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει, γιατί είναι παίκτης άλλου επιπέδου. Και αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία του κύριου Χατζόπουλου, το ότι κατάφερε και τον έφερε στην ομάδα μας, γιατί ένας τέτοιος παίκτης δεν ξέρουμε αν και πότε θα ξαναέρθει στην Ελλάδα».

Για τις πρώτες εντυπώσεις τού παίκτη: «Εμένα αυτό που με χαροποιεί είναι πως είναι πολύ χαρούμενος. Λέει ότι χαίρεται και ότι αυτό που βλέπει εδώ είναι κάτι που θα το διασκεδάσει και θα του αρέσει. Είναι κάτι που κι εμείς το ζούμε πρώτη φορά και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είναι ο παίκτης χαρούμενος».

Για το ότι ο πρόεδρος «τρέχει» το κομμάτι της εξυγίανσης παράλληλα με το αγωνιστικό: «Εδώ και 4 χρόνια αυτό κάνει. Δυστυχώς, όμως, είναι κάτι που ο κόσμος δε μπορεί να το καταλάβει. Προσπαθεί πάρα πολύ. Κι εμείς που είμαστε εδώ μέσα δε θέλουμε να χάνουμε ή να έχουμε μια ομάδα που θα παλεύει να σωθεί ή θα παίζει στις θέσεις 7-12. Κι εμείς είμαστε εγωιστές, κι εμείς είμαστε οπαδοί του ΠΑΟΚ, θέλουμε η ομάδα να πηγαίνει καλά, γιατί όσο καλά πηγαίνει η ομάδα άλλο τόσο και ο κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο. Όταν, όμως, υπάρχουν τόσα χρέη και πρέπει να πληρώνει δύο ομάδες ο πρόεδρος είναι δύσκολο. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα χρέη και τα λεφτά έμπαιναν στο ρόστερ, θα είχαμε μια πιο ανταγωνιστική ομάδα. Μακάρι να μπορούσαμε να διαλέξουμε κι εμείς από παίκτες που διαλέγουν άλλες ομάδες».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ