Γερμανία: Μεγάλη δυσαρέσκεια για τον Σολτς – Σκέψεις για παράδοση της καγκελαρίας

by admin
3 views

Αυξάνεται η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς στους κόλπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), ενώ, σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, κάποια στελέχη συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο «παράδοσης» της καγκελαρίας στον σημερινό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

Ανώτερα στελέχη του SPD θεωρούν την καγκελαρία «ανεπανόρθωτα χαμένη» και συζητείται ήδη το θέμα του ποιος θα πει στον κ. Σολτς, «Όλαφ, τελείωσε».

Ο Μπόρις Πιστόριους, ως «εφεδρικός καγκελάριος» στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου δεν διευκολύνει την κατάσταση για τον Όλαφ Σολτς.

Το 64,3% τάσσεται υπέρ της παράδοσης της καγκελαρίας στον Μπόρις Πιστόριους

Η Süddeutsche Zeitung αναφέρει ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, ένας βουλευτής που δεν κατονομάζεται παρομοίασε την κατάσταση με τον Τιτανικό: «Η μπάντα εξακολουθεί να παίζει, το παγόβουνο φαίνεται ήδη, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι»

Κάποιος άλλος σχολίασε με απογοήτευση την προηγούμενη υπόσχεση του Όλαφ Σολτς ότι θα γίνει πιο μαχητικός και θα δείχνει μεγαλύτερη ενσυναίσθηση: «Δεν αλλάζει πια. Και μαζί με αυτόν, δεν αλλάζει και τίποτα άλλο».

Το θέμα της αλλαγής καγκελαρίου θα καταστεί ενδεχομένως πιεστικότερο, εάν η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κερδίσει φέτος τις κρατιδιακές εκλογές στην Θουριγγία, την Σαξονία και το Βραδεμβούργο, επισημαίνεται.
Δημοφιλέστερος πολιτικός της Γερμανίας ο Μπόρις Πιστόριους

Πολλοί βουλευτές θα συνειδητοποιούσαν τότε ότι στις επόμενες εκλογές θα έχαναν την έδρα τους στην Bundestag «και όταν πρόκειται για τα προς το ζην, μπορεί να αναπτυχθεί μια δυναμική», σχολιάζει στη SZ άλλος σοσιαλδημοκράτης βουλευτής.

Σύμφωνα πάντως με πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, το 64,3% τάσσεται υπέρ της παράδοσης της καγκελαρίας στον Μπόρις Πιστόριους.

Ακόμη και μεταξύ των ψηφοφόρων του SPD, το ποσοστό ανέρχεται σε 47,9%. Ο κ. Πιστόριους είνα

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ