Γαλλία-ΗΠΑ: Συνάντηση των προέδρων Μπάιντεν-Μακρόν στις 8 Ιουνίου

by admin
1 views

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο οικοδεσπότης μιας συνάντησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τη σύζυγό του Τζιλ στις 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πρώτης επίσημης επίσκεψης του Μπάιντεν στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.

Πριν από τη συνάντηση ο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 80ή επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία (D-Day) στις 6 Ιουνίου.

Οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους στην Ουκρανία καθώς και τρόπους να ενισχυθεί η διμερής συνεργασία σε οικονομικά, διαστημικά και πυρηνικά θέματα, προστίθεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανέφερε σήμερα πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στη Νορμανδία και στο Παρίσι από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου στο πλαίσιο των εορτασμών για την 80ή επέτειο της απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Μπάιντεν θα μιλήσει για την επέτειο στις 6 Ιουνίου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στις 8 Ιουνίου στο πλαίσιο κρατικής επίσκεψης, ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ