19 Σεπτέμβριος, 2019 18:09

Breaking News

Γάζα: Αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα επίθεσης με μπαλόνια

Γάζα: Αεροπορικές επιδρομές σε αντίποινα επίθεσης με μπαλόνια

Σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς μηχανισμούς προς την κατεύθυνση της ισραηλινής επικράτειας προχώρησε τη νύκτα ο ισραηλινός στρατός  που εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Μετά τα αεροπορικά πλήγματα, ο στρατός έκανε λόγο για εκτοξεύσεις δύο ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, ο στρατός του Ισραήλ δεν διευκρινίζεται εάν υπήρξαν ζημιές στο Ισραήλ. Επίσης δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Από την 30ή Μαρτίου 2018, η Λωρίδα της Γάζας, που περιβάλλεται από το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Μεσόγειο και δοκιμάστηκε από τους πολέμους, τη φτώχεια, τον ισραηλινό και τον αιγυπτιακό αποκλεισμό μετά το 2007, έχει μετατραπεί σε θέατρο εβδομαδιαίων διαδηλώσεων, που γενικά σημαδεύονται από βίαια επεισόδια, κατά μήκος του τείχους.

Η αποστολή χαρταετών και μπαλονιών με προσαρμοσμένους εμπρηστικούς και εκρηκτικούς μηχανισμούς είναι μια από τις διαστάσεις των επεισοδίων. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχει διαμηνύσει ότι θα προχωρά συστηματικά σε αντίποινα για τέτοιες ενέργειες.

Παρά την εκεχειρία που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ισραηλινή κυβέρνηση και τη Χαμάς, για τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 9ης Απριλίου την Τρίτη το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι περιστέλλει τη ζώνη όπου επιτρέπει την αλιεία από μέρους των Παλαιστινίων στα ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας από τα 15 ναυτικά μίλια στα έξι, μετά την εκτόξευση ρουκέτας από τον παλαιστινιακό θύλακα εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Ισραηλινός αξιωματικός επέρριψε την ευθύνη για την εκτόξευσή της στην οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, τη δεύτερη ισχυρότερη στη Λωρίδα της Γάζας, υποστηρίζοντας πως προσπαθεί να «ακυρώσει» την κατάπαυση του πυρός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,AFP, dpa

www.ert.gr

Related posts