Β. Λαζαράκου στο EΡΤΝews: H προληπτική εποπτεία από τις επιτροπές κεφαλαιαγορών ασπίδα προστασίας από τις απάτες

by admin
1 views

Η συνέχιση του ψηφιακού μετασχηματισμού, η ενίσχυση της προληπτικής εποπτείας για την προστασία των επενδυτών και ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός που βοηθάει στην πληρέστερη και καλύτερη ενημέρωση του κοινού αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επισήμανε η Πρόεδρος Βασιλική Λαζαράκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Κωνσταντίνα Δημητρούλη, στο «Ένθετο Οικονομία», στο περιθώριο της Ετήσιας Συνόδου του Παγκόσμιου Οργανισμού Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς που φιλοξενήθηκε στην Αθήνα.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ / ΟΙ ΝΕΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ

  • Από 1/4/2024:
    Αύξηση 10%
    Βοηθοί 830 ευρώ
    Τεχνίτες 862,95 ευρώ
    Λαντζέρης (ημερομίσθιο) 37,07 ευρώ

    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ / ΟΙ ΝΕΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ
    *Από 1/1/2025:
    Αύξηση 5%
    Βοηθοί 871,50 ευρώ
    Τεχνίτες 906,10 ευρώ
    Λαντζέρης (ημερομίσθιο) 38,92 ευρώ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΩΝ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ / ΑΡΧΙΤΕΧΝΙΤΕΣ
Καθορισμός μισθού με ελεύθερη συμφωνία
Κατώτερο όριο αποδοχών: μισθός τεχνίτη + 20%

Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα επιταχύνθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία αυξάνοντας την πίεση προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία ετοιμάζεται να μειώσει την επόμενη εβδομάδα τα επιτόκια. Κρίσιμα τα στοιχεία που θα ανακοινωθούν από την Eurotstat για τον πληθωρισμό του Μαϊου.

Με ξεκάθαρο πλέον το πλαίσιο των νέων φορολογικών υποχρεώσεων φαίνεται ότι δεν έχει ανακοπεί η πρόθεση για σύσταση νέων επιχειρήσεων κάτι που αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα οι εγγραφές νέων επιχειρήσεων, ενάρξεις δηλαδή λειτουργίας επιχειρήσεων, για το σύνολο των τομέων της οικονομίας της χώρας παρουσίασαν αύξηση 14,4% το α’ τρίμηνο φέτος και ανήλθαν σε 39.128 από 34.213 που ήταν το α’ τρίμηνο 2023 ενώ σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο 2023 σημείωσαν αύξηση 42,1%.

Για τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στον συνολικό κύκλο εργασιών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Στατιστικού Μητρώου Επιχειρήσεων αναφοράς 2021, η μεγαλύτερη αύξηση στο πλήθος των εγγραφών νέων επιχειρήσεων, το α’ τρίμηνο 2024 σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2023, καταγράφηκε στον τομέα «Μεταφορά και Αποθήκευση» (63,8%) και στον τομέα «Κατασκευές» (45,6%). Ενώ μείωση καταγράφηκε στον τομέα «Παροχή Ηλεκτρικού Ρεύματος, Φυσικού Αερίου, Ατμού και Κλιματισμού» (45,1%) και στον τομέα «Ενημέρωση και Επικοινωνία» (3,8%).

Ως προς τον τύπο εταιρείας τη μερίδα του λέοντος έχουν οι ατομικές (24650 εταιρείες) με δεύτερες τις προσωπικές επιχειρήσεις (7919) και ακολουθούν οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (6079).

Τέλος ανά κλάδο η γεωργία είναι αυτή που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των νέων επιχειρηματιών και ακολουθεί το χονδρικό και λιανικό εμπόριο, οι επιστημονικές και τεχνικές δραστηριότητες, ο τουρισμός και η εστίαση.

Κοινωνικές στεγαστικές πολιτικές στις οποίες για χρόνια υστερούσε η Ελλάδα αλλά και η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα της έλλειψης διαθέσιμων κατοικιών βρίσκονται στο επίκεντρο των κυβερνητικών παρεμβάσεων. Απόψεις, προτάσεις και ενδεχόμενες λύσεις για το στεγαστικό πρόβλημα της Ελλάδας παρουσιάστηκαν στο Hellenic Public Property Conference.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ