22 Αύγουστος, 2019 04:08

Breaking News

Βόμβα σε λεωφορείο σκοτώνει τουλάχιστον πέντε στην Καμπούλ

Βόμβα σε λεωφορείο σκοτώνει τουλάχιστον πέντε στην Καμπούλ

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κα άλλοι 10 τραυματίστηκαν  όταν εξερράγη βόμβα τοποθετημένη σε λεωφορείο που μετέφερε υπαλλήλους του υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης στα σπίτια τους σε δυτική συνοικία της Καμπούλ τη Δευτέρα. Δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση μέχρι στιγμής.

Το συνεχόμενο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων «μετράει»  τουλάχιστον δέκα επιθέσεις που έχουν διαπραχθεί στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν από τον Ιανουάριο και έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 53 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί άλλοι 352.

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση στην Καμπούλ προχθές Κυριακή στην οποία έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 24.

Εικοσιτετράωρα νωρίτερα, βομβιστής-καμικάζι ανατινάχθηκε στην είσοδο στρατιωτικής σχολής στην αφγανική πρωτεύουσα με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 16 να τραυματιστούν.

Τα αυτοκίνητα τα οποία μεταφέρουν δημόσιους υπαλλήλους γίνονται συχνά στόχοι επιθέσεων, ειδικά τις ώρες της μεγάλης κίνησης, στην πρωτεύουσα του εμπόλεμου Αφγανιστάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Related posts