Βόλος: Συνάντηση της αντιδημάρχου Τουρισμού  με επαγγελματίες Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων

by admin
3 views

Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής και επαγγελματίες Αγροτουρισμού του προορισμού “Βόλος-Πήλιο” είχε η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης του Δήμου Βόλου. 

Η συνάντηση αυτή είναι η συνέχεια των επαφών που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα με τους επαγγελματίες των δύο κλάδων και στόχο είχε την συνέχιση της συνεργασίας για την περαιτέρω προβολή των τοπικών δραστηριοτήτων εμπειρίας που προσφέρονται στον επισκέπτη και την προώθηση της προβολής του προορισμού “Βόλος-Πήλιο” στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού και στελέχη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου ενημέρωσαν τους επαγγελματίες για τις νέες δράσεις προβολής του Δήμου Βόλου με έμφαση στην ανάδειξη των εμπειριών του ταξιδιώτη και την περαιτέρω προβολή του city break και των Υπαίθριων Τουριστικών Δραστηριοτήτων Αναψυχής και Αγροτουρισμού και τους κάλεσε να συμμετέχουν στις δράσεις τουριστικής προβολής.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις δυο νέες καμπάνιες και τα νέα έντυπα που αφορούν το πρόγραμμα «Περπατώ στο Βόλο» (city break) και τις Υπαίθριες Τουριστικές Δραστηριότητες Αναψυχής και τις εμπειρίες Αγροτουρισμού (outdoor και agricultural activities) και διανεμήθηκαν τα αντίστοιχα ενημερωτικά σταντ. 

Με τη χρήση ηλεκτρονικού κωδικού σκαναρίσματος (QR Code) που παραπέμπει σε ηλεκτρονικούς οδηγούς και μέσα από την ιστοσελίδα του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου www.volosinfo.gr ο επισκέπτης μπορεί πολύ εύκολα να ενημερωθεί για τις Υπαίθριες Τουριστικές Δραστηριότητες Αναψυχής και Αγροτουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή. 

Αντίστοιχα, με τον ίδιο τρόπο ο επισκέπτης μπορεί να προγραμματίσει τη δωρεάν συμμετοχή του στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ξενάγησης στην πόλη του Βόλου που γίνεται κάθε Παρασκευή πρωί με τη συνεργασία τοπικού πιστοποιημένου ξεναγού. Η συνεχής ανανέωση της ιστοσελίδας του Κέντρου Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου www.volosinfo.gr με τις νέες δράσεις αποτελεί βασικό εργαλείο για τους επαγγελματίες και τους επισκέπτες του προορισμού Βόλος-Πήλιο, συμβάλλοντας με ουσιαστικό τρόπο στην τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη του προορισμού μας.

Η Αντιδήμαρχος και στελέχη του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου μετά την ενημέρωση για τις παραπάνω νέες δράσεις προχώρησαν στη διανομή του αντίστοιχου έντυπου πληροφοριακού υλικού, που διατίθεται στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στους επαγγελματίες που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, με σκοπό την τοποθέτησή του σε επισκέψιμους χώρους, ώστε μέσω των υπευθύνων των δραστηριοτήτων να εφοδιαστεί ο προορισμός με τα νέα τουριστικά πληροφοριακά έντυπα και να διαδοθεί η πληροφορία.

Ενδιαφέροντα σημεία της συνάντησης αποτέλεσαν επίσης η συζήτηση θεμάτων που αφορούν τις Υπαίθριες Τουριστικές Δραστηριότητες Αναψυχής και Αγροτουρισμού της περιοχής μας, καθώς κι οι προτάσεις και νέες ιδέες για την περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής προβολής του προορισμού Βόλος-Πήλιο. 

Οι επαγγελματίες παρουσίασαν το εύρος των δραστηριοτήτων που προσφέρουν όπως ποδηλασία, γαστρονομικές εμπειρίες, ορειβασία, καταδύσεις, ιππασία, ιστιοπλοΐα και άλλα, ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες που ο κάθε ένας προσφέρει ξεχωριστά στο χώρο του και συζητήθηκαν μελλοντικές συνεργασίες κι εκδηλώσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με το Τμήμα Τουρισμού. 

Έγινε μία εκτίμηση της τουριστικής κίνησης μέσα από τις εμπειρίες τους και σχεδίασαν το μέλλον των δραστηριοτήτων για τη νέα τουριστική σεζόν. Η συνάντηση αποτέλεσε επίσης βήμα ανταλλαγής ιδεών και συνεργασιών με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των υπαίθριων τουριστικών δραστηριοτήτων και εμπειριών αγροτουρισμού στην περιοχή μας, καθώς αυτές περνούν στο προσκήνιο του τουριστικού κλάδου διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν και συμβάλλουν με ουσιαστικό τρόπο στην τουριστική ανάπτυξη και ανάδειξη του προορισμού μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ