Βόλος – ΚΚΕ: Η περιοχή της χθεσινής πυρκαγιάς έχει αδειοδοτηθεί για ανεμογεννήτριες

by admin
13 views

Συνάντηση με τον Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας, πύραρχο Ευάγγελο Λιακόπουλο, είχε κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τους Βασίλη Μεταξά, βουλευτή Μαγνησίας και τον Απόστολο Νάνο, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας, με αφορμή τη χτεσινή πυρκαγιά στον Μουρτιά στο Νότιο Πήλιο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως «Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το γεγονός πως διανύουμε μια ακόμη αντιπυρική περίοδο που συνεχίζεται η χρόνια υποχρηματοδότηση του Πυροσβεστικού Σώματος και η απουσία οποιουδήποτε σχεδιασμού πρόληψης, καθαρισμών, αραιώσεων, κλαδεύσεων, διανοίξεων. Κατά τη χτεσινή πυρκαγιά, παρόλο που τελικά δεν πήρε μεγάλες διαστάσεις, τα σοβαρά αυτά προβλήματα αυτά βγήκαν στην επιφάνεια και εκφράστηκαν στις σοβαρές δυσκολίες των πεζοπόρων και εναέριων μέσων να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες… Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Νότιο Πήλιο τα περιπολικά της Π.Υ. βρίσκονται σε απόσταση άνω των 15 χιλιομέτρων μεταξύ τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην έγκαιρη πρώτη αντίδραση. Τα νέα οχήματα που ήρθαν μετά από 5 χρόνια (!), σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουν τις τεράστιες ελλείψεις που παρατηρούνται σε μέσα και κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό… Σοβαρά ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι η περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στον Μουρτιά έχει αδειοδοτηθεί από τη ΡΑΕ για την κατασκευή ανεμογεννητριών (επισυνάπτεται χάρτης)».

Το ΚΚΕ ζητά:

– Να γίνει ριζική αλλαγή και εκσυγχρονισμός του αντιπυρικού σχεδιασμού και της πυροπροστασίας. Με οργάνωση της πυρασφάλειας της χώρας σε επίπεδο δομής, υποδομών, εξοπλισμού, σχεδιασμού και αντιμετώπισης ως αποκλειστική μέριμνα και ευθύνη του κράτους, μέσω του Πυροσβεστικού Σώματος. Καμία εμπλοκή των ιδιωτών, αλλά και της Τοπικής Διοίκησης. Αντίστοιχα με σχεδιασμό των απαραίτητων δασοτεχνικών – αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών – ημιορεινών περιοχών. 

– Να ενισχυθούν οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών των τεχνικών μέσων.

– Να γίνει αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες, με πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στην πυροσβεστική και τη δασική υπηρεσία. Με εφαρμογή ενός σύγχρονου μισθολογίου, που θα λαμβάνει υπόψη και το σημερινό κόστος ζωής. Μονιμοποίηση με σταθερές εργασιακές σχέσεις όλων των 5ετούς θητείας και των εποχικών πυροσβεστών. 

– Να καταργηθούν όλοι οι αντι-δασικοί νόμοι, που ψήφισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ