Βόλος: Κινητοποίηση στις 22 Νοεμβρίου από επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς

by admin
3 views

Επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της Μαγνησίας συμμετέχουν στην κινητοποίηση ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 10:30, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, κατά την κοινή τους συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, αποφασίστηκε να γίνει δίωρη στάση εργασίας 10:00 – 12:00.

Οι φορείς που συμμετέχουν, κατά αλφαβητική σειρά, είναι:

1. Γεωπονικός Σύλλογος Μαγνησίας

2. Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου

3. Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

4. Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδος – Περιφερειακό Τμήμα Θεσσαλίας

5. Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

6. Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

7. Οδοντιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

8. Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν.Μαγνησίας

9. ΟΕΒΕ Μαγνησίας και Β.Σποράδων

10. Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Μαγνησίας

11. Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών Μαγνησίας

12. Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Ν.Ιωνίας «Ο Άγιος Χριστόφορος»

13.   ΤΕΕ Μαγνησίας

14. Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας 

Η ανακοίνωση

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν τα εξής:

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα, με την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, πλήττουν καίρια τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, προωθούνται οριζόντια και ως εκ τούτου άδικα μέτρα και υιοθετείται η πρακτική «καλύτερα λίγα από πολλούς, παρά πολλά από λίγους».

Η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, για εισόδημα δηλαδή που δεν έχει αποκτηθεί, όχι μόνο δεν καταπολεμά την φοροδιαφυγή, αφού προστατεύει τα υψηλά εισοδήματα, που μπορούν να συνεισφέρουν ουσιαστικά στον κρατικό προϋπολογισμό αλλά οδηγεί σε αφανισμό ένα μεγάλο τμήμα ενεργού οικονομικού πληθυσμού, που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη.

Η Κυβέρνηση πρέπει να δει τι βιώνει πραγματικά η πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Έχουμε διανύσει υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, λόγω μνημονίων, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης, ακρίβειας και πληθωρισμού. Το Υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον του στην είσπραξη των δισεκατομμυρίων ανείσπρακτων φόρων (ΦΠΑ , έμμεσοι φόροι, κτλ) και όχι να φορτώνει τους Μικρομεσαίους με νέα βάρη. 

Καλούμε όλο τον Επιστημονικό και Επαγγελματικό κόσμο της Μαγνησίας να συμμετέχει στη συγκέντρωση την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 10:30 στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου. 

Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας στα προωθούμενα φορολογικά μέτρα. Το ζήτημα αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την ύπαρξη και την αξιοπρέπειά μας.  Προβάλλουμε τη  δυσαρέσκειά μας για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και για την ανεπαρκή στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ζητάμε από την Κυβέρνηση να έρθει σε ειλικρινή διάλογο για την αντιμετώπιση των παθογενειών της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας με τους Επιστημονικούς και Επαγγελματικούς Φορείς που γνωρίζουν τα προβλήματα και προτείνουν εφικτές λύσεις για την κοινωνία και την οικονομία”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ