Βόλος: Εκδήλωση στην παραλία για την Ημέρα Περιβάλλοντος

by admin
1 views

Κάλεσμα σε φορείς και τους πολίτες του Βόλου για συμμετοχή στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στην παραλία του Βόλου  (εμπρός από την Τράπεζα Ελλάδος), ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Το γενικό θέμα της εκδήλωσης είναι:

«Ημέρα Περιβάλλοντος 2024: Δεν γιορτάζουμε. Στέλνουμε σήμα κινδύνου»

Ειδικότερα η εκδήλωση έχει θέματα αιχμής την κλιματική κρίση, την αέρια ρύπανση του Βόλου και την μη εγκατάσταση μονάδας LNG στον Παγασητικό. Οι πλημμύρες και οι καταστροφές του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Μαγνησία και τη Θεσσαλία, αναμφισβήτητα φέρνουν τη σφραγίδα της κλιματικής κρίσης. Οι Παγκόσμιες Διασκέψεις για το κλίμα, που έχουν ξεκινήσει από το 1992, δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα. Επομένως οι λύσεις πρέπει να προκύψουν από την ενεργή συμμετοχή όλων μας, σε κάθε κίνηση που προσπαθεί να αντιστρέψει την πορεία αυτή, πριν είναι αργά. Το οφείλουμε σε εμάς και τα παιδιά μας.

Βόλος: Εκδήλωση στην παραλία για την Ημέρα Περιβάλλοντος

Η ατμοσφαιρική ρύπανση του Βόλου, έχει καταστήσει την πόλη μας μια από τις πιο ρυπασμένες και επικίνδυνες πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Το πρόβλημα υπάρχει από τουλάχιστον 20 χρόνια πριν. Όλες οι επιδημιολογικές μελέτες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, από έγκριτους φορείς, συνδέουν την αέρια ρύπανση με προβλήματα υγείας των πολιτών.Η εγκατάσταση πλωτής δεξαμενής αποθήκευσης LNGστον Παγασητικό, ενώ δεν προσφέρει καμία ωφέλεια στην περιοχή μας, θα αποτελέσει συνεχή κίνδυνο για τον Παγασητικό και τους οικισμούς πέριξ του σημείου εγκατάστασής της. Πρέπει όμως να αγωνιστούμε για την αποτροπή αυτού του κινδύνου.

*ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ενεργοί Πολίτες Βόλου, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ), Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Φ. Λαμπρινίδη, Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, Σύλλογος «Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», Σύλλογος Πολιτών για την Υγεία και το Περιβάλλον

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ