Βρετανία: «Ιδανική πόλη» 2.500 κατοικιών σε 1.295 στρέμματα αγροτικής γης στο Κεντ οραματίζεται ο Κάρολος

by admin
2 views

Έξαλλοι είναι Βρετανοί πολίτες με τα σχέδια του βασιλιά Κάρολου που προτείνει την κατασκευή 2.500 κατοικιών σε 1.295 στρέμματα αγροτικής γης σε μια ιστορική πόλη. Οι κάτοικοι του Faversham, στο Κεντ, επέκριναν τις προτάσεις που υπέβαλε το Δουκάτο της Κορνουάλης, καθώς πιστεύουν ότι θα «καταπιούν» την πόλη και θα τη μετατρέψουν σε «αστική μάζα».

Τα σχέδια, τα οποία ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά όταν ο βασιλιάς, ως δούκας της Κορνουάλης, τότε, διοικούσε το δουκάτο το 2018, επιδιώκουν την κατασκευή 120 κατοικιών κάθε χρόνο σε μια περίοδο 20 ετών.

Μια αίτηση προς έγκριση για να χτιστούν αρχικά 261 σπίτια υποβλήθηκε στο τοπικό συμβούλιο τον περασμένο Δεκέμβριο, προκαλώντας την οργή των ντόπιων, που υποστηρίζουν ότι η πόλη δεν έχει τις υποδομές που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια τέτοια ανάπτυξη, αναφέρει η Telegraph. Ορισμένοι ισχυρίστηκαν ότι οι προτάσεις θα επηρεάσουν αρνητικά το τοπικό περιβάλλον και θα έρθουν σε αντίθεση με την αγάπη του βασιλιά για τη φύση, ενώ άλλοι λένε ότι θα αυξηθεί η κυκλοφορία και η ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι κατοικίες προορίζονται να χτιστούν σε ένα οικόπεδο στα νοτιοανατολικά του Faversham, το οποίο αποκτήθηκε από το Δουκάτο το 1999. Οι προτάσεις έχουν υποβληθεί για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και θα δημιουργήσουν μια «ιδανική πόλη», σύμφωνα με μια παρόμοια αστική ανάπτυξη στο Poundbury.

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι θα παραδώσουν «προσιτές κατοικίες σχεδιασμένες και κατασκευασμένες με πρότυπα υψηλής ποιότητας. Το νοτιοανατολικό Faversham θα είναι ένα ελκυστικό, σύγχρονο και ευχάριστο μέρος στο οποίο οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν, να εργάζονται, να ψωνίζουν και να χαλαρώνουν. Θα καθοδηγείται από τις τοπικές ανάγκες και θα εμπνέεται από τον χαρακτήρα του Faversham. Θα υπάρχει επίσης χώρος που θα προορίζεται για καταστήματα τροφίμων και ανεξάρτητους λιανοπωλητές, βιοτεχνίες και παραγωγούς, ενώ ένας νέος κεντρικός δρόμος θα διαθέτει μια σειρά από εστιατόρια, καφετέριες και χώρους γραφείων. Θα υπάρχει ένα δημοτικό σχολείο και διερευνώνται επιλογές για ένα σπίτι φροντίδας και ενδεχομένως μια σειρά από εγκαταστάσεις που σχετίζονται με την υγεία».

Μιλώντας κατά των σχεδίων, ο κάτοικος Peter Hall υποστηρίζει: «Θέλετε πραγματικά να είναι “υπό την επίβλεψή σας, όλα τα ιστορικά μας χωριά θα καταβροχθίζονται σε μια αστική μάζα και η γεωργική γη θα χαθεί για πάντα».

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ