Βραβευμένη συγγραφέας σχεδιάζει ραγάδες στην κούκλα της κόρης της: «Της μιλάω ανοιχτά για τις δικές μου»

by admin
1 views

Τα παιδικά παιχνίδια ακολουθούν το στόχο της συμπερίληψης και της προβολής διαφορετικών προτύπων ομορφιάς, ωστόσο έχουν δρόμο ακόμα, οπότε μια μητέρα αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

α τελευταία χρόνια οι εταιρείες παιχνιδιών έχουν κάνει σημαντικά βήματα προς τη συμπερίληψη και την προβολή διαφορετικών προτύπων ομορφιάς, ωστόσο έχουμε δρόμο μέχρι την κατάκτηση αυτών των στόχων. Έτσι η μαμά ενός κοριτσιού τριών ετών αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της.

Η Kate Claxton, βραβευμένη συγγραφέας παιδικών βιβλίων, σχεδίασε ραγάδες στο σώμα της Barbie της κόρης της. Το κοριτσάκι είχε ήδη στη συλλογή του διαφορετικές κούκλες – για παράδειγμα με προσθετικά άκρα ή λεύκη – αλλά η μαμά του δεν είχε βρει στην αγορά ούτε μία κούκλα που αντικατόπτριζε το σώμα μιας γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη, δηλαδή με ραγάδες.

Σκέφτηκε λοιπόν να τις σχεδιάσει η ίδια σε μια από τις κούκλες της κόρης της: «Η τρίχρονη κόρη μου παίζει πολύ με τις κούκλες της αυτή την περίοδο και προσπαθώ να της δώσω μια ποικιλία από Barbie, που καλύπτει διαφορετικούς σωματότυπους. Είμαι ανοιχτή απέναντί της για τις δικές μου ραγάδες, έτσι πήρα την κατάσταση στα χέρια μου».

«Η τρίχρονη κόρη μου παίζει πολύ με τις κούκλες της αυτή την περίοδο και προσπαθώ να της δώσω μια ποικιλία από Barbie, που καλύπτει διαφορετικούς σωματότυπους. Είμαι ανοιχτή απέναντί της για τις δικές μου ραγάδες, έτσι πήρα την κατάσταση στα χέρια μου»

Το μόνο που χρειαζόταν ήταν λίγο βερνίκι νυχιών και σταθερό χέρι. Και εγένετο η πρώτη, αυτοσχέδια Barbie με ραγάδες.

Μάλιστα ένα από τα βιβλία της Claxton είναι αφιερωμένο στο body positivity: Με τίτλο «My Mum’s A Tiger», το έγραψε ως δώρο για τα πρώτα γενέθλια της κόρης της και έχει ως ηρωίδα ένα κοριτσάκι που μαθαίνει γιατί η μαμά του έχει ραγάδες.

Η Claxton είπε σχετικά στη Huffington Post: «Δεν θέλω η κόρη μου να μεγαλώσει ξοδεύοντας τόσο χρόνο και ανησυχώντας τόσο στην εμφάνιση του σώματός της όσο εγώ. Όταν ήμουν παιδί δεν υπήρχε καμία εκπροσώπηση του γυναικείου σώματος με ραγάδες – δεν υπήρχε καν η λέξη συμπερίληψη, και η κουλτούρα της δίαιτας, του ρετουσαρίσματος φωτογραφιών και των περιοδικών είχαν μια απόλυτα αρνητική επίπτωση στην εικόνα που είχα για το σώμα μου και στην αυτοπεποίθησή μου, κι αυτό είμαι σίγουρη ότι το έζησαν οι περισσότερες.

»Σήμερα τα social media κρύβουν παγίδες, αλλά όταν βλέπω τόσες αρετουσάριστες αναρτήσεις και νέους γονείς που αγωνίζονται να σπάσουν τον κύκλο, νιώθω πραγματικά περήφανη για ό,τι κάνει η γενιά μας».

«Σήμερα τα social media κρύβουν παγίδες, αλλά όταν βλέπω τόσες αρετουσάριστες αναρτήσεις και νέους γονείς που αγωνίζονται να σπάσουν τον κύκλο, νιώθω πραγματικά περήφανη για ό,τι κάνει η γενιά μας».

Πώς αντέδρασε λοιπόν η κόρη της όταν πήρε στα χέρια της την Barbie με τις ραγάδες; «Έντυσα ξανά την κούκλα προτού τη δώσω στην κόρη μου και παρόλο που την έγδυσε, δεν έκανε κανένα σχόλιο για το δέρμα της. Το μόνο που παρατήρησε ήταν: “Γουάου, είναι γιατρός! Έχει τηλεσκόπιο [ήθελε να πει, στηθοσκόπιο].

»Είμαι περήφανη που οι συζητήσεις μας και το βιβλίο μου συμβάλλουν στην κανονικοποίηση των ραγάδων και ότι η κόρη μου έδειξε περισσότερο ενδιαφέρον για τα κουλ ρούχα της κούκλας και το στηθοσκόπιο. Υπάρχει ακόμα ελπίδα!»

marie claire.gr

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ