18 Αύγουστος, 2019 21:08

Breaking News

Βερναρδάκης: Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές – Σε επίπεδο σαπουνόπερας η κριτική στα περί απομόνωσης Τσίπρα (audio)

Βερναρδάκης: Στις 7 Ιουλίου οι εκλογές – Σε επίπεδο σαπουνόπερας η κριτική στα περί απομόνωσης Τσίπρα (audio)

Ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο: Στις 7 Ιουλίου οι εθνικές εκλογές κατά 95%.

Υποστήκαμε μεγάλη φθορά από το 2015 και μετά, είπε ο κ. Βερναρδάκης. Πρόκειται για νίκη της ΝΔ αναμφισβήτητη, όπως αναμφισβήτητο είναι και η πολιτική συγκράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπορούσε να συρρικνωθεί σε πολύ χαμηλά ποσοστά. Είναι η πρώτη στρατηγική νίκη που έχει επιτευχθεί, πρόσθεσε.

Για την έκβαση της μάχης των εθνικών εκλογών, ο υπουργός εξήγησε ότι θα είναι πολύ δύσκολο ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. Ωστόσο επεσήμανε ότι θα δώσει την μάχη για να είναι πρώτο κόμμα και για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Παραδέχθηκε πάντως ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι πολύ δύσκολο να αντιστραφεί.

Προφανώς εκλογές θα κερδίσεις και θα χάσεις, είπε. Ο υπουργός υποστήριξε ότι ένα κομμάτι της μεσαίας τάξης, πράγματι, στάθηκε απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για την κριτική που δέχεται ο ίδιος σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τα περί απομόνωσης του πρωθυπουργού είπε ότι η κριτική είναι δεκτή και πως όταν είσαι δημόσιο πρόσωπο δέχεσαι κριτική. Ωστόσο οι ερμηνείες που γίνονται κινούνται σε επίπεδο σαπουνόπερας. Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να μην γνωρίζει και να υπάρχει κάποιος που τον απομονώνει; αναρωτήθηκε.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr

Related posts