Αύξηση στις τιμές των μελομακάρονων – Ακόμα και στα 29 ευρώ το κιλό!

by admin
2 views

Στην Αυστραλία είναι καλοκαίρι και τα μελομακάρονα τα τρώνε με παγωτό… Κάτι που φαίνεται να δοκιμάζουμε και στην Ελλάδα όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Σύμφωνα με το Mega ενόψει Χριστουγέννων η μεγαλύτερη σπαζοκεφαλιά για τους καταστηματάρχες αυτή τη στιγμή είναι η τιμή τους.

Πρωταθλητής στην τιμή του μελομακάρονου ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας που χρεώνει 29€ το κιλό. Το πιο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο έδεσμα φέτος θα είναι πιο πικρό με τις ανατιμήσεις στα βασικά του συστατικά.

Ιδιοκτήτης αρτοποιείου – ζαχαροπλαστείου δήλωσε στο Mega ότι «το πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν μόνιμα οι πρώτες ύλες, φανταστείτε ότι στο μελομακάρονο με το μέλι το καρύδι σιμιγδάλι, κονιάκ όλα ανεβαίνουν συνέχεια. Λογικά θα πάρει μία αύξηση και φέτος»

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega σε πασίγνωστα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας, ένα κιλό μελομακάρονα που πέρυσι κόστιζαν 24€ θα δούμε από τις πρώτες κιόλας φουρνιές να φτάνουν στα 26€, 2€ ευρώ πάνω μέσα σε ένα χρόνο.

Η μυρωδιά του μελομακάρονου οδηγεί τους καταναλωτές στην πόρτα φούρνων και ζαχαροπλαστείων. Αν και οι τιμές θα είναι τσουχτερές, θέλουν να νιώσουν λίγη αίσθηση Χριστουγέννων… αλλά στην παραλία.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ