Ασημένιο μετάλλιο η Πλατανιώτη στο τεχνικό σόλο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης

by admin
0 views

Το πρώτο μετάλλιό της στο 35ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, κατέκτησε η Ελλάδα με την Ευαγγελία Πλατανιώτη. Η 27χρονη αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης πήρε τη δεύτερη θέση στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο και κατάφερε, στην έκτη συμμετοχή της, να ανέβει επιτέλους στο βάθρο, μετά από πέντε τέταρτες και έξι πέμπτες θέσεις.

Η πρωταθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης συγκέντρωσε 89,2897 βαθμούς και έμεινε πίσω μόνο από την Ουκρανή Μάρτα Φιέντινα, που βαθμολογήθηκε με 91,8445. Την τριάδα συμπλήρωσε η Λευκορωσίδα Βασιλίνα Χαντόσκα, που ξεπέρασε οριακά τη δεύτερη Ελληνίδα του τελικού, Βασιλική Αλεξανδρή, η οποία εκπροσωπεί την Αυστρία.

Είναι το έκτο μετάλλιο της καλλιτεχνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, πρώτο μετά από 15 χρόνια (συμπτωματικά και τότε στη Βουδαπέστη). Επίσης, η δεύτερη θέση της Πλατανιώτη «ισοφαρίζει» την καλύτερη ελληνική επίδοση, που είχε ως τώρα η Χριστίνα Θαλασσινίδου από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Αθήνας, το 1991, το οποίο ήταν και το παρθενικό μετάλλιο της χώρας μας σε οποιοδήποτε άθλημα της πισίνας.

Η Πλατανιώτη θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει ακόμη ένα μετάλλιο στη συγκομιδή της αύριο το πρωί (12/5, 10:00), όταν αγωνίζεται στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος του σόλο, όπου ήταν τρίτη στον προκριματικό.

Η πρώτη οκτάδα του τελικού στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο:

  1. Μάρτα Φιέντινα (Ουκρανία) 91,8445 βαθμοί
  2. Ευαγγελία Πλατανιώτη (ΕΛΛΑΔΑ) 89,2897
  3. Βασιλίνα Χαντόσκα (Λευκορωσία) 87,7173
  4. Βασιλική Αλεξανδρή (Αυστρία) 87,0872
  5. Λάρα Μέχνινγκ (Λιχτενστάιν) 83,4478
  6. Ιλόνα Φάρνι (Ελβετία) 79,2455
  7. Νάντα Ντααμπούσοβα (Σλοβακία) 78,0825
  8. Μάρτα Μούρου (Ιταλία) 76,5767

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο