Απλησίαστες οι διακοπές στα νησιά για τους Έλληνες

by admin
1 views

Ακόμα και 4.000 ευρώ χρειάζεται 4μελής οικογένεια για μία εβδομάδα

Με τις αφίξεις να είναι κατά 87% αυξημένες φέτος σε σχέση με πέρσι και τους ξένους τουρίστες να προτιμούν τα ελληνικά νησιά για τις διακοπές τους, για την πλειονότητα των Ελλήνων οι τιμές για μετακίνηση, διαμονή και διατροφή είναι απαγορευτικές.
Σύμφωνα με το OPEN, το βασικό πακέτο διακοπών είναι αυξημένο κατά 20% σε σχέση με πέρυσι και τον πρόεδρο των ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκο Κοκολάκη να δηλώνει στο κανάλι ότι έχουν ξεκάθαρα αυξηθεί οι τιμές των δωματίων.
4.000 ευρώ…για διακοπές στην Πάρο

Ενδεικτικά μια τετραμελής οικογένεια για έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο τριών αστέρων, με μετακινήσεις, ακτοπλοϊκά και φαγητό θα πρέπει να ξοδέψει 4.160 ευρώ αν επιλέξει την Πάρο και 4.000 ευρώ αν επιλέξει την Νάξο, ενώ για την Σίφνο 3.780 ευρώ.
«Οι τιμές είναι πολύ ακριβές και δεν μπορεί ο απλός Έλληνας πολίτης να ανταπεξέλθει» είπε πολίτης στο OPEN ενώ ένας άλλος πρόσθεσε ότι «δύσκολα να ανταπεξέλθει ο μικρομεσαίος»

Ψάχνουν για εναλλακτικές λύσεις
Πολλοί Έλληνες επιλέγουν χερσαίους προορισμούς, κάποιοι κανονίζουν λιγότερες ημέρες διακοπών σε εξοχικά φίλων ή γνωστών για να περιορίσουν τα έξοδα και άλλοι διαλέγουν εξωτικού φθηνούς προορισμούς στο εξωτερικό. Τέλος κάποιοι προτιμούν να κόψουν από άλλα έξοδα για να χαρούν (για όσο μπορούν) τα ελληνικά νησιά.
www.ethnos.gr

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ