Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές της Μαγνησίας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

by admin
4 views

Την προληπτική απαγόρευση διάλευσης προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δάση, αποφάσισε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας στη Μαγνησία, που συνεδρίασε εκτάκτως, χθες, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (βαθμίδα 3) στην περιοχή. Η απόφαση έχει ισχύ μέχρι και σήμερα, Σάββατο 15 Ιουλίου.
Οι περιοχές που απαγορεύεται κάθε παρουσία είναι οι εξής:

1.Δάσος Κουρί
2.Άγ. Ονούφριος
3.Γορίτσα
4.Μηλιές Νεοχώρι
5.Μπελιάν
6.Νεοχώρι- Αφέτες
7.Προμύρι

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρησης δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.
Επιπλέον, απαιτείται μεγάλη προσοχή σε τοπικό επίπεδο των αγροτών, κτηνοτρόφων και
μελισσοκόμων , προς αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Τέας Ιωάννης ενημέρωσε τους φορείς ότι βάση νέας εγκυκλίου της Γ.Γ.Π.Π. η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA, καθώς και σε συγκεκριμένα δασικά οικοσυστήματα, πάρκα θα εκδίδεται σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. και συγκεκριμένα σε κατηγορία 3 (υψηλή), κατηγορία 4 (πολύ υψηλή) ή κατηγορίας 5 (κατάσταση συναγερμού).

Παράλληλα, συνεχάρη την Πυροσβεστική Υπηρεσία για τις μέχρι τώρα ενέργειές της.
Επεσήμανε την ανάγκη της πλήρους εφαρμογής και γνώσης από πλευράς Δήμων, επικαιροποίησης των σχεδίων απομάκρυνσης και εκκένωσης του πληθυσμού τα οποία ως σήμερα έχουν αποδώσει στις φλεγόμενες περιοχές (καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής)
Η ΠΕΜΣ διαθέτει ως εργαλείο επέμβασης το μητρώο μηχανημάτων ιδιωτών και ήδη έχουν ενημερωθεί οι ιδιώτες να είναι σε ετοιμότητα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και θα παρέμβουν όπου κριθεί αναγκαίο τόσο στο Νομό Μαγνησίας, όσο και στα νησιά των Β. Σποράδων.
Επιπλέον, ενημέρωσε τους φορείς ότι ήδη έχουν αποσταλεί έγγραφα στους κτηνοτροφικούς, αγροτικούς και μελισσοκομικούς συλλόγους για αποφυγή εργασιών και ενεργειών τους, ενώ έχουν ενημερωθεί σχετικά και οι διοργανωτές των κατασκηνώσεων. Η συνεργασία των εθελοντικών ομάδων είναι πάντα αναγκαία και χρήσιμη.
Ο κ. Τέας ευχαρίστησε όλους για την μέχρι τώρα συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τονίζοντας ότι απαραίτητη είναι η συνεργασία όλων των φορέων και γενικά να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη των αρμοδιοτήτων τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ