21 Ιούλιος, 2019 23:07

Breaking News

Απάντηση στο παλιό πολιτικό σύστημα έρχεται να δώσει η Πράσινη Αριστερά

Απάντηση στο παλιό πολιτικό σύστημα έρχεται να δώσει η Πράσινη Αριστερά

Με δικό της ψηφοδέλτιο θα κατέβει στις εθνικές εκλογές η Πράσινη Αριστερά που αναγνωρίστηκε ως κόμμα από τον Άρειο Πάγο εδώ και ενάμισι μήνα και σε λίγες ημέρες διοργανώνει τη διάσκεψή της. Επιπλέον όπως δήλωσε σήμερα από το Βόλο ο Θράσος Φωτεινός,  μέλος Διοικούσας Επιτροπής της Πράσινης Αριστεράς , το κόμμα δηλώνει παρών στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στις ευρωεκλογές και έχει ήδη έτοιμη την ατζέντα για την επόμενη ημέρα της αλλαγής του πολιτικού συστήματος.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου το μέλος της επιτροπής Μαγνησίας του κόμματος Παντελής Μαστοργιάννης επισήμανε ότι στόχος ήταν σε τοπικό επίπεδο να αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, και έγιναν παρεμβάσεις στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, του αιολικού πάρκου που επιθυμούν ιδιώτες να στήσουν στο Ν. Πήλιο, περιοχή που δεν προσφέρεται γι αυτό χωρίς ενιαίο σχέδιο και μελέτη, το ζήτημα της προστασίας των δασών και της έλλειψης πρασίνου γενικότερα στην πόλη, σε συνδυασμό με τη συνταγματική αναθεώρηση και τις προθέσεις δυνάμεων να αναθεωρηθεί το άρθρο που προστατεύει τα δάση (ΝΔ). Επιπλέον επισήμανε ότι ήταν πολύ σοβαρή η καταγγελία του υποψήφιου περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα ότι ενώ η Περιφέρεια έχει στη διάθεσή της 100 εκ. ευρώ για να τα αξιοποιήσει για επίλυση περιβαλλοντικών προβλημάτων, έχει αξιοποιήσει μόνο τα έξι εκατομμύρια. » Η τοπική κοινωνία πρέπει να παρέμβει σε όλα αυτά και εμείς αυτά αναδεικνύουμε», τόνισε και πρόσθεσε ότι στην πόλη του Βόλου το περιβάλλον είναι υποβαθμισμένο, υπάρχει ατμοσφαιρική ρύπανση, έλλειψη πρασίνου, ενώ γίνεται καύση απορριμμάτων».

Ο Θράσος Φωτεινός αναφέρθηκε στις θέσεις του κόμματος ενόψει της διάσκεψης, που θα γίνει το επόμενο διάστημα, κάνοντας λόγο για τη δημιουργία ενός νέου φορέα που θα υπερβαίνει τα δεδομένα του 20 αιώνα της Αριστεράς και όλες τις εκδοχές του ακόμη και μετά την παγκοσμιοποίηση. «Η θέληση η δική μας είναι να δώσουμε κάτι καινούργιο και διαφορετικό από μεριάς από πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, καθώς σήμερα οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι», ανέφερε.

Επισήμανε ότι χρειάζεται να υπερβούμε τα κεκτημένα που γνωρίζαμε όλοι και να απαντήσουμε στον 21ο αιώνα με ένα νέο πρόταγμα. «Δεν πρόκειται για άθροισμα αριστερών και οικολόγων το κόμμα μας,  αλλά για ένα νέο φορέα που προσδιορίζεται από τον παράγοντα άνθρωπο που θα διεκδικήσει τα συμφέροντά του αλλά και παράλληλα κοινωνική δικαιοσύνη σε σχέση με τον πλανήτη γη» τόνισε.

Σε ότι αφορά τις ευρωεκλογές το κόμμα θα είναι παρών και διαθέτει ψηφοδέλτιο, αλλά δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα για εκστρατεία και συμμετοχή σε αυτές. Σε ότι αφορά τις εθνικές εκλογές η συμμετοχή θεωρείται δεδομένη ενώ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Μαστρογιάννης εξήγησε ότι δεν υπάρχει συμμετοχή στελεχών του σε ψηφοδέλτια , ενώ τα μέλη κατά τόπους έχουν αφεθεί ελεύθερα να επιλέξουν τον τρόπο που θα λειτουργήσουν. συνεργασία και άφησε ελεύθερα τα μέλη να επιλέξουν τρόπο που θα λειτουργήσει

www.ert.gr

Related posts