Ανατολικό Πήλιο: Απομακρύνουν με ελικόπτερα εγκλωβισμένους

Στα όριά τους οι κάτοικοι

by onvolos
1 views

Αερογέφυρα με ελικόπτερα έχει στηθεί από το πρωί μεταξύ Βόλου και αποκλεισμένων περιοχών του Ανατολικού Πηλίου προκειμένου να δοθεί βοήθεια στους εγκλωβισμένους ανθρώπους και να τους ανεφοδιάσουν με τρόφιμα. Τα στρατιωτικά ελικόπτερα έχουν ήδη μεταφέρει άτομα που χρήζουν περίθαλψης στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο του Βόλου, αλλά για κανέναν νοσηλευόμενο δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μεταφορά τροφίμων και νερού από αέρος

Στο Πανθεσσαλικό στάδιο έχουν μεταφερθεί τόνοι τροφίμων και εμφιαλωμένο νερό και από εκεί αφού φορτώνονται στα ελικόπτερα μεταφέρονται στους οικισμούς του Ανατολικού Πηλίου και κυρίως στο Πουρί, τη Ζαγορά και το Χορευτό όπου δεν υπάρχουν νερό, τρόφιμα και ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα ίδια ελικόπτερα κάνουν συνεχείς πτήσεις και προς το Ανήλιο, τη Μακρυρράχη, το Μούρεσι, το Ξουρίχτι, την Ανάληψη και άλλους οικισμούς με μικρότερους πληθυσμούς.

Το μεγάλο πρόβλημα της καταστροφής κάθε οδικής πρόσβασης προς το Ανατολικό Πήλιο επισήμανε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης που τόνισε ότι «η κατάσταση μετά από τόσες ημέρες χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς καθαρό πόσιμο νερό και επικοινωνία έχει φτάσει στα όριά του τον πληθυσμό, ντόπιο και τουρίστες, που δεν έχει τρόπο διαφυγής».
Τεράστιες καταστροφές στη μηλοκαλλιέργεια

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Κουτσάφτης «η θεομηνία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές και στη μηλοκαλλιέργεια της περιοχής που πάνω στη συγκομιδή καταστράφηκαν όλα, και ο υγιέστατος οικονομικά ως τώρα Αγροτικός Συνεταιρισμός “Ζαγορίν” θα οδηγηθεί στην καταστροφή αν δεν υπάρξουν λύσεις διοχέτευσης της παραγωγής».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ