Αλμυρός: Σύσκεψη για ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων Αλμυρού

by admin
0 views

Τον Δήμο Αλμυρού επισκέφτηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου ο Γιάννης Αναστασίου, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θεσσαλίας και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Αλμυρού.

Στη γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, αναδείχτηκαν τα μεγάλα συγκριτικά γεωγραφικά και φυσικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Αλμυρού και αναζητήθηκαν τρόποι για την κατάλληλη αξιοποίησή τους και την τουριστική τους προώθηση και ανάπτυξη.

Οι λίμνες Ζερέλια, το δάσος Κουρί και το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αλμυρού, τα καταδυτικά πάρκα στην Αμαλιάπολη, οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Όθρυ και η Ανάβρα, αλλά και οι προοπτικές του Αχίλλειου και η ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με το Τρίκερι, οι Νήες, το Πηγάδι και το Ενετικό Κάστρο Πτελεού και η ανάγκη ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί σε αυτό, τέθηκαν στο τραπέζι σαν προτεραιότητες που η ανάδειξή τους ως προορισμών, θα συμβάλλει αποφασιστικά στην τουριστική ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Αλμυρός: Σύσκεψη για ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων Αλμυρού

Ειδικά για τις λίμνες Ζερέλια, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστασίου πρότεινε τη δημιουργία θέσεων πάρκινγκ και τροφοδοσίας αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, με ιδιαίτερα θετική την ανταπόκριση του Δημάρχου στην προοπτική αυτή.

Εξάλλου, στις αρχές του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί ημερίδα ανάδειξης της ιστορίας και του τρόπου δημιουργίας των Ζερελιων με τη συμμετοχή της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Με την ίδια λογική αντιμετωπίστηκε και το αεροδρόμιο, αυτή η μεγάλη αναπτυξιακή υποδομή όλης της Θεσσαλίας και η τόνωση που μπορεί να προσδώσει στην τουριστική και οικονομική ζωή του Δήμου Αλμυρού. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Αλμυρού συμφώνησε να συμμετέχει ο Δήμος στον Κοινό Κουμπαρά για προώθηση του αεροδρομίου όποτε αυτός δημιουργηθεί από τους φορείς της ευρύτερης περιοχής.

Η σύσκεψη αποτέλεσε μόνο ένα πρώτο βήμα στη στενή συνεργασία ανάμεσα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλμυρού στον Τομέα του Τουρισμού, το οποίο θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη, προς όφελος τόσο της Θεσσαλίας όσο και της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ