Αλβανία: Παραμένει κρατούμενος ο δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης

by onvolos
0 views

Παραμένει κρατούμενος ο ομογενής δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, μετά από απόφαση των δικαστικών Αρχών της Αλβανίας.
Όπως μετέδωσε στο OPEN ο απεσταλμένος του καναλιού στην Αλβανία Άρης Κουτσιούκης, το αρμόδιο δικαστήριο κατά της διαφθοράς αποφάσισε την παράταση της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη αλλά και του συνεργάτη του Παντελή Κοκοβέση.

Η διαδικασία κράτησε περίπου δύο ώρες και ήταν κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Η πλευρά του ομογενή δημάρχου ζήτησε να αφεθεί ο Φρέντι Μπελέρης ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ωστόσο, η εισαγγελία πρότεινε την παράταση της κράτησης και των δύο, κάτι που έγινε δεκτό από το δικαστήριο.
Η σύλληψη και οι ελληνικές αντιδράσεις

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει κρατούμενος σε φυλακή του Αυλώνα, καθώς συνελήφθη αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης 11 Μαΐου με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αλβανίας. Η σύλληψη έγινε δύο ημέρες πριν τις εκλογές στις οποίες επικράτησε τελικά ο Φρέντι Μπελέρης.

Η υπόθεση έχει εγείρει αντιδράσεις στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, με το υπουργείο Εξωτερικών να προβαίνει σε διάβημα διαμαρτυρίας στην αλβανική κυβέρνηση, μέσω της Ελληνίδας πρέσβη στην Αλβανία Κωνσταντίνας Καμίτση, η οποία την Τετάρτη επισκέφτηκε τον φυλακισμένο δήμαρχο Χειμάρρας στη φυλακή Αυλώνα, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε γνωστοποιήσει από την Πέμπτη ότι θα φέρει το θέμα στις Βρυξέλλες, σήμερα Δευτέρα στο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ