Αλβανία: Ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Κάμερον θα πραγματοποίηση επίσημη επίσκεψη στις 22 Μαΐου

by admin
1 views

Ο υπουργός Εξωτερικών, Λόρδος Ντέιβιντ Κάμερον, θα επισκεφθεί τα Τίρανα στις 22 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Κάμερον θα έχει συνομιλίες υψηλού επιπέδου με τον Αλβανό Πρόεδρο Μπαϊράμ Μπέγκαϊ, με τον Πρωθυπουργό Έντι Ράμμα, και τον Υπουργό Εξωτερικών Ίγκλι Χασάνι, για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και να ανακοινώσει ένα νέο πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος στην Αλβανία.

Σκοπός του ταξιδιού του Κάμερον είναι η ανακοίνωση ενός νέου σχεδίου για την καταπολέμηση των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος που εμπλέκονται σε δίκτυα λαθρεμπορίας ανθρώπων.

Στο επίκεντρο θα είναι ξανά η απαγόρευση της λαθρομετανάστευσης, σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίτευξη της συμφωνίας για την άμεση επιστροφή των παράνομων Αλβανών πολιτών από τη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με την «The Sun», ο Κάμερον θα ανακοινώσει ένα σχέδιο μεταξύ των δύο κυβερνήσεων για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Επίσης, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να στηρίζει τις αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις, στο πλαίσιο της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων για τη χώρα.

Πριν από λίγες ημέρες ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι  Ράμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του Ρίσι Σουνάκ, για τις σχέσεις και τη συνεργασία μεταξύ Αλβανίας και Αγγλίας.

Η Βρετανία ανακοίνωσε ένα διεθνές σχέδιο, για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, στο οποίο έχουν ενταχθεί 19 χώρες.

Πηγή:abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ