17 Ιούλιος, 2019 06:07

Breaking News

Αιματηρή επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν – Νεκροί και τραυματίες

Αιματηρή επίθεση Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν – Νεκροί και τραυματίες

Ένοπλοι Ταλιμπάν εισέβαλαν σε κτιριακό συγκρότημα, το οποίο στεγάζει μεταξύ άλλων ένα ξενοδοχείο, στο δυτικό Αφγανιστάν, σκότωσαν τρεις αξιωματούχους ασφαλείας και τραυμάτισαν άλλους δέκα ανθρώπους. Πρόκειται για την τελευταία από μια σειρά επιθέσεων παρά την πρόοδο που φέρεται ότι σημειώνεται στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη των επιθέσεων που εξαπέλυσαν τρεις ένοπλοι-μέλη τους και ανακοίνωσαν ότι οι μαχητές τους πυροβόλησαν από παρακείμενο κτίριο.

Στο ίδιο συγκρότημα υπάρχουν, εκτός από το ξενοδοχείο, και πολλά εστιατόρια και καταστήματα, ενώ δίπλα βρίσκεται το αρχηγείο της αστυνομίας -το οποίο ήταν και ο στόχος- και η οικία του κυβερνήτη της Κάλα-ι-Νάου, της πρωτεύουσας της επαρχίας Μπαντγκίς.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου της πόλης δήλωσε ότι δέκα τραυματίες, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Μέλος του επαρχιακού συμβουλίου της Μπαντγκίς δήλωσε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας εξακολουθούν να μάχονται εναντίον των ένοπλων Ταλιμπάν, ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών στην Καμπούλ είπαν ότι τρεις από τους τέσσερις ένοπλους σκοτώθηκαν.

Η αστυνομία έχει περικυκλώσει το κτίριο που ήταν στόχος, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Related posts