ΑΓΡΟΤΕΣ: ΔΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ

by admin
1 views

Οι σημερινές κινητοποιήσεις είναι ο πρόλογος στη βασική θεματική ενότητα των αιτημάτων των Αγροτών σε ολόκληρη τη χώρα.

Μετά τους Γερμανούς και τους Γάλλους αγρότες στους δρόμους βγαίνουν και οι Έλληνες συνάδελφοί τους που διεκδικούν την στήριξη της κυβέρνησης σε μια σειρά θεμάτων που έχουν να κάνουν από τα αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία έως την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος.

Στη σημερινή εκπομπή Ennitime is a good time στον sport fm 89,5 ο κ. Γεωργούδης, μίλησε φανερά δυσαρεστημένος από την αντιμετώπιση μέχρι τώρα της κυβέρνησης στα θέματα που απασχολούν την αγροτική κινότητα. Οι Αγρότες με τα αυτοκίνητά τους από το Πήλιο, συνατήθηκαν με τους συναδέλοφους των περιοχών της Θεσσαλίας, προκειμένου να οργανώσουν τα μέτωπα και να ξεκινήσουν τα μπλόκα. “Τώρα ξεκινάμε και δε θα φύγουμε μέχρι να μας ακούσουν“, δήλωσε ο κ. Γεωργούδης, εκφράζοντας την απόφαση των συναδέλφων του.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Στο στήσιμο μπλόκων και στην πραγματοποίηση συγκεντρώσεων και κινητοποιήσεων με τα τρακτέρ τους προχωρούν από σήμερα Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, οι αγρότες από τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, την Κρήτη, ζητώντας να παρθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματός τους προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στην παραγωγή.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, με αποφάσεις των Αγροτικών Συλλόγων και των Ομοσπονδιών από διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα σε χωριά και πλατείες.

Στη Θεσσαλία, όπου παραδοσιακά αποτελεί το κέντρο λήψης αποφάσεων δίνοντας συγχρόνως και τον παλμό των κινητοποιήσεων, τα τρακτέρ θα παραταχθούν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 από τους αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων, ενώ ο Πλατύκαμπος, όπου ήδη είναι παραταγμένα τρακτέρ θα ενισχυθεί από τους αγρότες της Λάρισας.

Στον Περιφερειακό Βόλου θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Μαγνησίας μαζί με τους αγρότες του Ριζόμυλου, με σκοπό να στήσουν ένα ενιαίο μπλόκο, ενώ στα Τρίκαλα τρακτέρ βρίσκονται στην Εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων στο ύψος του Ζάρκου.

Στη διασταύρωση της Νάουσας αναμένεται να στηθεί μπλόκο την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2024 από τους αγρότες της περιοχής, στο οποίο καλεί ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας».

Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και για τις επόμενες μέρες

«Βγαίνουμε στους δρόμους»

«Βγαίνουμε στους δρόμους του αγώνα «υποκινούμενοι» μόνο από την οξύτητα των προβλημάτων μας και από τη θέλησή μας να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας», επισημαίνουν οι Ομοσπονδίες και οι Αγροτικοί Σύλλογοι, τονίζοντας ότι «με τον ανυποχώρητο αγώνα μας μπορούμε να έχουμε λύσεις στα προβλήματα και τα αιτήματά μας να ικανοποιηθούν. Ο,τι κατακτήσαμε ήταν αποτέλεσμα των αγώνων μας. Αγωνιζόμαστε να μείνουμε στα χωριά και τις καλλιέργειές μας. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

Τι διεκδικούν οι Αγρότες;

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όλα τα άλλα προϊόντα που έχουν πληγεί από ασθένειες και μύκητες και δεν καλύπτονται από τον αναχρονιστικό κανονισμό του ΕΛΓΑ.
  • Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.
  • ΕΛΓΑ δημόσιο φορέα, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους, σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.

syn adv group

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ