Έργα αναβάθμισης του οδικού δικτύου στο Νομό Καρδίτσας

by admin
0 views

Mε γοργούς ρυθμούς προχωράει το έργο αναβάθμισης του οδικού δικτύου του νομού Καρδίτσας στα πλαίσια του  προγράμματος «Αποκατάσταση φυσικών καταστροφών που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις τον Γενάρη 2022  στην ΠΕ Καρδίτσας – φαινόμενο Διομήδης» με προϋπολογισμό 1.500.000,00 ευρώ με φπα 24%.

Ο Αντιπεριφερειάχης κ. Κωστας Τέλιος συνοδευόμενος από την προϊσταμένη των Συγκοινωνιακών έργων κ. Φωτεινή Καλιάρα επισκέφθηκε το χώρο εργασιών και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων τόσο στις εργασίες οδοποιίας όσο και στις υπόλοιπες εργασίες που αφορούν καθαρισμούς τάφρων, ανακατασκευή τοίχων αντιστήριξης κλπ. σε μερικές  περιπτώσεις, σε σημεία που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα της Π.Ε Καρδίτσας αλλά για λόγους ασφαλείας εκτελούνται εργασίες αποκατάστασης.

«Με το συγκεκριμένο έργο, θα εκτελέσουμε τις απαραίτητες εργασίες για τη  βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αναβάθμιση των υποδομών οδοποιίας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάχης,  επισημαίνοντας παράλληλα πως γίνεται  η αποκατάσταση των βλαβών στα έργα υποδομής αντιπλημμυρικής προστασίας, οι  οποίες προκλήθηκαν από την θεομηνία  ΔΙΟΜΗΔΗ που έπληξε το νομό στις 11-12 Ιανουαρίου 2022.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται εργασίες σε τμήματα οδών με σκοπό την αποκατάσταση της βατότητας και την εξασφάλιση της ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, τεχνικών έργων και οδοστρωσίας,  διάνοιξη  και καθαρισμό τάφρου αποχέτευσης ομβρίων, καθαίρεση και ανακατασκευή όπου απαιτείται, τοιχείων αντιστήριξης και κοιτοστρώσεων από σκυρόδεμα, κατασκευή τοίχων από συρματοκιβώτια (σαρζανέτ), κατασκευή επιχωμάτων με θραυστά επίλεκτα υλικά κατηγορίας Ε4, αποκατάσταση της βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται, ασφαλτικές εργασίες, και τέλος εργασίες σήμανσης και ασφάλειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ