23 Ιούλιος, 2019 17:07

Breaking News

«Ένωσαν» δυνάμεις Κέντρο Υγείας Αχαρνών και Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού

«Ένωσαν» δυνάμεις Κέντρο Υγείας Αχαρνών και Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στο χώρο της υγείας μετά το «πάντρεμα» του Κέντρου Υγείας Αχαρνών με την Πολυκλινική που λειτουργεί στο Ολυμπιακό Χωριό. Το νέο υπερσύγχρονο κέντρο, που εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα, διαθέτει όλες τις ειδικότητες σε ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές, που μπορούν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για μια νέα πρότυπη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που είναι πλέον ανοικτή σε όλους. Ανέφερε ότι η λειτουργία της δομής, που είναι οργανικό κομμάτι του δημόσιου συστήματος υγείας, είναι ένα εξαιρετικό μοντέλο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας, της 1ης ΥΠΕ (υγειονομική περιφέρεια) και της ΑΕΜΥ.

Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό εργαστηριακής διάγνωσης, απεικονιστικών εξετάσεων (αξονικός και μαγνητικός τομογράφος), φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης, ενώ προσφέρει δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, αξιοποιώντας προϋπάρχουσες υποδομές που υπολειτουργούσαν και επιβάρυναν οικονομικά τους πολίτες.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είπε ότι είναι μια ημέρα χαράς για τη δημόσια υγεία, που αποδεικνύει ότι συνέργειες όπως αυτή του υπουργείου με την ΑΕΜΥ, μια μονομετοχική εταιρεία του δημοσίου, έχουν πολλαπλά οφέλη και μετέτρεψαν μια υποβαθμισμένη δομή σε ένα σύγχρονο κέντρο υγείας που προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Τόνισε δε ότι μετά από την σταθεροποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας τα προηγούμενα χρόνια, η πολιτική του υπουργείου είναι πλέον να κτίζει, να δημιουργεί νέες δομές και να δίνει νέες δυνατότητες στην υγειονομική φροντίδα των πολιτών.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Μ. Σταθοπούλου], ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Related posts