Ένθετο Οικονομία: JOBmatch από την ΔΥΠΑ – Ξεπέρασαν τις 10.000 εγγραφές στις δύο εβδομάδες

by admin
1 views

Έντονο είναι το ενδιαφέρον εργοδοτών και εργαζομένων για το ψηφιακό εργαλείο JOBmatch της ΔΥΠΑ που διασυνδέει τις επιχειρήσεις του τουρισμού και της εστίασης με όσους ψάχνουν για δουλειά σε αντίστοιχες ειδικότητες. Ήδη έχουν γίνει περισσότερες από 10 χιλιάδες εγγραφές και η ανταπόκριση αυτή ανοίγει τον δρόμο να εφαρμοστεί και σε άλλους κλάδους όπου παρουσιάζονται δυσκολίες στην εξεύρεση προσωπικού.

JOBmatch ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΠΑ
Έχουν εγγραφεί:
1.568 επιχειρήσεις
8.485 πολίτες (3.911 άνεργοι)
Αντιστοιχίσεις: 8.500
Συνεντεύξεις: 2.952

Η Ελλάδα έχει τη χαμηλότερη εθνική αποταμίευση ως ποσοστό του ΑΕΠ από όλες τις χώρες της Ευρωζώνης, καθώς και από όλες τις ανεπτυγμένες χώρες. Η διαφορά στα ποσοστά εθνικής αποταμίευσης μεταξύ Ευρωζώνης και Ελλάδας διευρύνθηκε, κάτι που αποδίδεται στη μεγάλη πτώση του ποσοστού αποταμίευσης του ιδιωτικού τομέα, ενώ η αποταμίευση του δημοσίου τομέα αυξήθηκε μετά το 2010. Είναι αποκαλυπτικά τα στοιχεία της μελέτης με τίτλο «Η ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» που εκπόνησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για λογαριασμό της Eurobank.

Η ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕΣΗ ΕΤΗΣΙΑ: 1.076€
ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ: -2.159€
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ: 2.248€
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: 410€
ΜΙΣΘΩΤΟΙ: 542€
ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ: 63€
Πηγή: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;
•Διαγενεακές μεταβιβάσεις πλούτου
•Μεγάλο ποσοστό αυτοαπασχόλησης
•Φοροδιαφυγή
•Αυξημένες δαπάνες στέγασης
•δαπάνες για υγεία & εκπαίδευση
• δαπάνες σε τυχερά παίγνια
Πηγή: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η υβριδική εργασία έχει επιτρέψει στις επιχειρήσεις να μειώσουν τη κατανάλωση ενέργειας κατά 20% καθώς αντικαθιστούν μεγάλους γραφειακούς χώρους στο κέντρο της πόλης με μικρότερους, πιο ενεργειακά αποδοτικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων ευέλικτων χώρων εργασίας, σύμφωνα με νέες έρευνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα πρόσφατα.
Για την ακρίβεια η εργασία πιο κοντά στο σπίτι μπορεί να μειώσει έως και 90% τις εκπομπές άνθρακα σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της IWG και της ARUP για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Οι επιχειρήσεις έχουν μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά ένα πέμπτο (19%) ως αποτέλεσμα της συνετής χρήσης των χώρων εργασίας τους ή με την παροχή πρόσβασης στις ομάδες τους σε ευέλικτους χώρους εργασίας.
Το 84% των επιχειρήσεων που έχουν υιοθετήσει το μοντέλο της υβριδικής εργασίας έχουν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας και το συνολικό αποτύπωμα άνθρακα.

Περισσότερο από τα τρία τέταρτα των επιχειρήσεων προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να μειώσουν την κατανάλωσης ενέργειας, όπως η μείωση των υπαρχόντων χώρων εργασίας στο κέντρο της πόλης ή η παροχή της δυνατότητας εργασίας των υπαλλήλων σε ευέλικτους χώρους εργασίας.

Τα ευρήματα έδειξαν ακόμα ότι ο μέσος όρος κατανάλωσης ενέργειας σε αυτές τις εταιρείες έχει μειωθεί κατά 19% από τότε που εισήγαγαν πολιτικές υβριδικής εργασίας, ωφελώντας τόσο στο περιβάλλον όσο και την κερδοφορία τους.
Η μελέτη, αναδεικνύει σημαντικά περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τις επιχειρήσεις που υιοθετούν το υβριδικό μοντέλο εργασίας και μετακινούνται από ακριβούς γραφειακούς χώρους στο κέντρο της πόλης σε μικρότερα περιφερειακά γραφεία και κτίρια συνεργασίας σε στρατηγικά σημεία κοντά στον τόπο κατοικίας των υπαλλήλων.

Ανησυχίες εκφράζονται για την τροφοδοσία της αγοράς με σιτάρι καθώς έχει ενισχυθεί από τη Μόσχα ο έλεγχος των εξαγωγών μετά τη ρωσοουκρανική κρίση. Την ίδια ώρα ο άστατος καιρός στις χώρες παραγωγής έχει προκαλέσει σημαντική άνοδο και πάλι στην τιμή του σιταριού, στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούλιο.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ