Ένθετο Οικονομία: Ενεργοποιείται το νέο αφορολόγητο για εργαζόμενους γονείς – Τι αλλάζει στα καταπατημένα του δημοσίου

by admin
4 views

Στην μισθοδοσία του Ιανουαρίου θα αποτυπωθεί το όφελος από την αύξηση της έκπτωσης φόρου για τους γονείς με παιδιά. Τι αλλάζει στην παρακράτηση φόρου για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Με αίτηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα η εξαγορά των καταπατημένων ακινήτων του δημοσίου. Πότε θα ενεργοποιηθεί, πόσες αιτήσεις αναμένονται, πόσα αναμένεται να εισπράξει το ελληνικό δημόσιο. Υπέρ της ανάπτυξης ευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων τάσσεται μιλώντας στο «Ένθετο Οικονομία» ο Ντομινίκ Λαμπουρέξ, πρόεδρος του ενιαίου συμβουλίου εξυγίανσης. Τι λέει για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τις τράπεζες.

Η οικονομία σε αριθμούς

Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να ενεργοποιηθούν τα προγράμματα επιδότησης ενεργειακής αναβάθμισης των επιχειρήσεων. Πρόκειται για την τριπλή δράση «Εξοικονομώ για Επιχειρήσεις», «Αλλάζω συσκευή για επιχειρήσεις» και «Φωτοβολταϊκά και συστήματα αποθήκευσης για επιχειρήσεις» τα οποία θα αρχίσουν να τρέχουν σταδιακά με τα δύο πρώτα να κάνουν την αρχή και το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά να ακολουθεί.

Και τα τρία προγράμματα περιλαμβάνουν επιδοτήσεις συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τα 200 θα διατεθούν σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Επιχειρώ» και συγκεκριμένα τα 100 εκατ. θα κατευθυνθούν προς τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών και τα 100 εκατ. προς τον κλάδο του Τουρισμού και θα αφορούν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

Το δεύτερο πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 190.000.000 ευρώ (90.000.000 ευρώ θα προέλθουν από το Ταμείο Ανάκαμψης και 100.000.000 ευρώ από ιδιωτική συμμετοχή) ενώ η επιδότηση των επιχειρήσεων θα κυμαίνεται από 30% έως 50%.

Τέλος, το τρίτο σκέλος της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση έχει προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ. Η δράση θα δώσει τη δυνατότητα σε εταιρείες και βιομηχανίες να παράγουν την ενέργεια που καταναλώνουν και να μειώσουν ορατά το ενεργειακό κόστος.

Αύξηση αποδοχών γονέων

Στην μισθοδοσία του Ιανουαρίου στο τέλος του τρέχοντος μήνα θα αποτυπωθεί η αύξηση των καθαρών αποδοχών εξαιτίας του υψηλότερου αφορολογήτου που ενεργοποιείται για τους γονείς με παιδιά. Να δούμε λοιπόν Θάνο Τσίτο τι συνεπάγεται η μικρότερη παρακράτηση φόρου …

Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών

Ικανοποιημένος για την κατάσταση και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών δηλώνει ο πρόεδρος του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης Ντομινίκ Λαμπουρέξ. Μιλώντας στην ΕΡΤ και στη Ραλλού Αλεξοπούλου, αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει συντελεστεί στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ταξίδι συνεχίζεται. Τάσσεται επίσης υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού συστήματος ασφάλισης των καταθέσεων

Στο τέλος Φεβρουαρίου τέλος αναμένεται να ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας οι ενδιαφερόμενοι θα κάνουν αίτηση για την εξαγορά καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου.

Παρουσίαση: Κωνσταντίνα Δημητρούλη | ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ