Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ: 3 ώρες τον κράτησαν στο αεροδρόμιο- Πλήρωσε 35.000€

by admin
7 views

Όταν έφτασε στο Μόναχο από το Λος Άντζελες, τελωνειακοί έψαξαν τις αποσκευές του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και διαπίστωσαν ότι ο ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια δεν είχε δηλώσει ένα πολυτελές ρολόι που είχε μαζί του

Ο 76χρονος κρατήθηκε στο αεροδρόμιο του Μονάχου για περίπου τρεις ώρες, σύμφωνα με τη Bild, επειδή δεν είχε δηλώσει το ρολόι Audemars Piguet στο έγγραφο που συμπλήρωσε κατά την άφιξή του, κάτι που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του τελωνείου απαιτούνταν, επειδή αποτελούσε εισαγωγή. 

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ανέφερε πως προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι το ρολόι είχε γίνει δωρεά στο Schwarzenegger Climate Initiative και πως επρόκειτο για δημοπρατηθεί σε εκδήλωση, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. 

Τελικά, κλήθηκε να πληρώσει 35.000 ευρώ- ποσό που περιλαμβάνει φόρο 4.000 ευρώ και πρόστιμο 5.000 ευρώ– σύμφωνα με την Bild. Ο ηθοποιός φέρεται να προσφέρθηκε να πληρώσει με πιστωτική κάρτα, αλλά οι κανονισμοί προβλέπουν ότι το μισό ποσό πρέπει να καταβληθεί σε μετρητά. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον συνόδευσαν σε τράπεζα προκειμένου να κάνει ανάληψη, προτού του επιτρέψουν να συνεχίσει το ταξίδι του. 

«Εάν τα αντικείμενα παραμείνουν στην ΕΕ, πρέπει να τα δηλώσεις στο τελωνείο. Αυτό ισχύει για όλους, είτε σε λένε Σβαρτσενέγκερ, Μίλερ, Μέγιερ ή Χούμπερ», δήλωσε εκπρόσωπος των τελωνείων στη Sueddeutsche Zeitung. 

Η ελβετική Audemars Piguet κατασκεύασε το συγκεκριμένο ρολόι για τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Θα πωληθεί σε δημοπρασία που θα γίνει σήμερα το βράδυ στο αυστριακό θέρετρο Κίτσμπουελ. Μεταξύ άλλων, θα δημοπρατηθεί μια προπόνηση με τον ηθοποιό, έργα τέχνης και υπογεγραμμένα αντικείμενα. 

«Όλα τα έσοδα θα υποστηρίξουν το Schwarzenegger Climate Initiative, που διοργανώνει την ετήσια παγκόσμια κλιματική σύνοδο στη Βιέννη και υποστηρίζει πρότζεκτ για το κλίμα παγκοσμίως», αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα. 

Με πληροφορίες από Guardian

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ