20 Οκτώβριος, 2018 13:10

Breaking News

Rally Dakar 6η μέρα: Νίκησε ο Sainz, ελέγχει ο Peterhansel

Rally Dakar 6η μέρα: Νίκησε ο Sainz, ελέγχει ο Peterhansel
NANOS

Ο Carlos Sainz βρήκε τη σταθερότητα που ήθελε και πήρε την πρώτη του νίκη στο φετινό Dakar. Αφήνοντας τους αμμόλοφους του Περού, έδαφος που δεν του αρέσει και δεν του ταιριάζει οδηγικά, ήταν γρήγορος και σταθερός και πήρε τη νίκη αφήνοντας τον Peterhansel 4 λεπτά πίσω του. Στην 3η θέση της ειδικής, ήταν ο Nasser Al Attiyah με διαφορά 5 λεπτών από τον Sainz.

Στη γενική κατάταξη προηγείται με άνεση ο Peterhansel. Έχει διαφορά 27 λεπτών και 10 δευτερολέπτων από τον Carlos Sainz Που ακολουθεί κάνοντας το 1-2 για την Peugeot. Ακολουθούν τρία Toyota με τους Ten Brinke, Al Attiyah και De Villiers με τον Ten Brinke να είναι 1 ώρα και 21 σχεδόν λεπτά πίσω από τον Peterhansel.

 

Στις μοτοσυκλέτες είχαμε αλλαγή στη γενική κατάταξη. Ο πρωτοπόρος μετά την 5η μέρα και την εγκατάλειψη του Sunderland, ο Van Beveren, ήταν 8ος στην ειδική με διαφορά 3,5 λεπτά από τον πρώτο. Νικητής της ειδικής ήταν ο Antoine Meo στην πρώτη του νίκη για φέτος.

 

Τον ακολούθησαν ο Kevin Benavides και ο Toby Price που είχαν ακριβώς ίδιο χρόνο, μισό λεπτό πίσω από τον νικητή. Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Benavides Πέρασε στην κορυφή της γενικής κατάταξης με δεύτερο τον Van Beveren και τρίτο τον Matthias Walkner σχηματίζοντας έτσι μία μικτή εικόνα στην κατάταξη με μία Honda στην κορυφή και να την ακολουθούν μία Yamaha και μία KTM.

Η 7η μέρα του αγώνα είναι η 1η μέρα ξεκούρασης για τους συμμετέχοντες στην πόλη La Paz. Το Σάββατο συνεχίζεται ο αγώνας με μία απλή διαδρομή 302 χιλιομέτρων και την ειδική που ακολουθεί να έχει μήκος 425 χιλιόμετρα.

Περισσότερα Εδώ

Related posts