20 Σεπτέμβριος, 2018 20:09

Breaking News

Frontex: Η ΕΕ έχει διαθέσει μόλις 396 αστυνομικούς για την Ελλάδα από τους 1.500 που είχαν ζητηθεί

Frontex: Η ΕΕ έχει διαθέσει μόλις 396 αστυνομικούς για την Ελλάδα από τους 1.500 που είχαν ζητηθεί
NANOSΤα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και αυτά που είναι συνδεδεμένα με τον χώρο Σένγκεν -Ισλανδία, Ελβετία, Νορβηγία, Λιχτενστάιν- δεν έχουν διαθέσει μέχρι τώρα παρά μόλις 396 αστυνομικούς από τους 1.500 που ζητούσε ο FRONTEX για να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τη μεταναστευτική κρίση, όπως ανακοίνωσε εχθές Τετάρτη ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ.

«Κατόπιν της έκκλησης που είχε απευθύνει ο FRONTEX την Παρασκευή οι χώρες μέλη προσέφεραν μέχρι στιγμής 396 αστυνομικούς από τους 1.500 που είχαν ζητηθεί. Ο FRONTEX έχει επίσης δεχθεί προσφορές που φέρνουν στους 47 τους ειδικούς στην επανεισδοχή (προσφύγων και μεταναστών) από τους 50 που είχε ζητήσει ο Οργανισμός», ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού, Φαμπρίς Λεγκερί, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βαρσοβία.

«Προτρέπω τις άλλες χώρες μέλη να στείλουν ακόμη περισσότερους αστυνομικούς, για να υποστηρίξουμε την επανεισδοχή από την Τουρκία, όπως συμφωνήθηκε με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», επέμεινε ο ίδιος.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του FRONTEX, την Εύα Μονκιούρ, το προσωπικό αυτό είναι μέρος των 4.000 Ευρωπαίων δημόσιων λειτουργών που προβλέπεται να κινητοποιηθούν για να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία συνήφθη την περασμένη εβδομάδα και τυπικά τέθηκε σε ισχύ την Κυριακή.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2016, 05:45

Περισσότερα εδώ

Related posts