15 Νοέμβριος, 2018 14:11

Breaking News

De Tijd: Ισχυρές κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες

De Tijd: Ισχυρές κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες
NANOSDe Tijd: Ισχυρές κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο ολλανδόφωνος βελγικός Τύπος τα θετικά αποτελέσματα των stress tests για τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες (Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Αlpha Bank), οι οποίες, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, ακόμα και στο πιο δυσμενές σενάριο δείχνουν να έχουν δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας που υπερβαίνουν το 5,9%.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα De Tijd, σε ρεπορτάζ με τίτλο «Ισχυρές κεφαλαιακά οι ελληνικές τράπεζες», προβαίνει στην εκτίμηση ότι τα stress tests των ελληνικών τραπεζών αποτελούσαν μία «κρίσιμη δοκιμασία» γι’ αυτές, ενόψει της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο και ένα «σημαντικό βήμα» για την Ελλάδα στις προσπάθειές της να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση.

Η εφημερίδα παραπέμπει στα θετικά αποτελέσματα των stress tests των ελληνικών τραπεζών και παρατηρεί ότι στο δυσμενέστερο οικονομικό σενάριο οι τέσσερις ελληνικές τράπεζες θα έχαναν συνολικά 15,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2020.

Αναφορά γίνεται, εξάλλου, στα βασικά στοιχεία της μεθοδολογίας των stress tests, τα οποία, όπως σημειώνεται, επισπεύστηκαν λόγω της ανάγκης να εντοπιστούν έγκαιρα τυχόν ελλείμματα των ελληνικών τραπεζών ενόψει της λήξης του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο.

Και η De Standaard, σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Οι ελληνικές τράπεζες παίρνουν καλό βαθμό από την ΕΚΤ», τονίζει ότι η κεφαλαιακή επάρκεια των ελληνικών τραπεζών βρίσκεται σε «σχετικά καλή» κατάσταση.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018, 17:33

Περισσότερα Εδω

Related posts