21 Οκτώβριος, 2018 05:10

Breaking News

Brand name τα μνημεία της Θεσσαλίας

Brand name τα μνημεία της Θεσσαλίας
NANOS

Πολιτιστικές διαδρομές με επίκεντρο τα αρχαία θέατρα προωθούνται από την Περιφέρεια

Η ανάδειξη των μνημείων της Θεσσαλίας σε συνάρτηση με τα τοπικά προϊόντα και τους παραγωγικούς φορείς, εντάσσονται στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Τα παραπάνω ανέφερε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, προλογίζοντας την εκδήλωση παρουσίασης του αρχαίου θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών στην Αθήνα. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία που έχει ξεκινήσει με το υπουργείο Πολιτισμού και τις αρμόδιες Εφορείες Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων της Θεσσαλίας, το ΔΙΑΖΩΜΑ, το υπουργείο Ανάπτυξης ως υποστηρικτή στη διαμόρφωση της «Εδαφικής Επένδυσης», τους δήμους στους οποίους χωροθετούνται τα Αρχαία Θέατρα, τα Εμπορικά Επιμελητήρια, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, τις Ενώσεις και Συνδέσμους Τουρισμού και κάθε άλλο φορέα που συνδέεται εν δυνάμει με ένα καινοτόμο εγχείρημα.

Οπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός «το «Προϊόν» που στοχεύουμε να αποδοθεί, είναι ένα «πλήρες πακέτο» Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Θεσσαλίας και των περιβαλλόντων αυτών χώρων – είτε αστικών στην περίπτωση των Α’ και Β’ Αρχαίων Θεάτρων της Λάρισας, είτε ημιαστικών στην περίπτωση του Αρχαίου Θεάτρου Δημητριάδος, είτε και αγροτικού στην περίπτωση του Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών – , ή και Μνημείων «δορυφόρων» εφόσον αποφασιστεί σχετικά ή και εναλλακτικά». Οι συνδεδεμένες, με τη διαδρομή, επιχειρήσεις τουρισμού, εμπορίας, παροχής υπηρεσιών, σίτισης κ.α. καθώς και οι συνδεδεμένες Επιχειρήσεις μεταποίησης τοπικών προϊόντων που θα προβάλλονται και διατίθενται στο πλαίσιο του έργου, θα αποτελούν τους εταίρους του Δημοσίου στην υλοποίηση του έργου. «Η δημιουργία ενός Σήματος Προορισμού και Ποιότητας για το έργο, με κατοχυρωμένο brand name, ευελπιστούμε ότι θα επιτύχει προβολή και εγκαθίδρυση της Διαδρομής σεΔιεθνές επίπεδο, προσδίδοντας οφέλη σε όλη τη Θεσσαλία», σημείωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του σωματείου «Διάζωμα» με το Megaron Plus για το έτος 2016 με θέμα: «Τρία Κρυμμένα Κοχύλια». Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η παρουσίαση στο ευρύ κοινό ενός άγνωστου, αλλά συνάμα σημαντικού μνημείου, καθώς και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την ανάδειξή του.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν στο ευρύ κοινό το σπουδαίο αρχαίο θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών. Η κα Βασιλική Σισμάνη – Αδρύμη, Δρ. αρχαιολόγος και πρώην προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, τις προοπτικές της ανάδειξής του. Εν συνεχεία, ο κ. Ευστράτιος Παυλίδης, αρχιτέκτων – μηχανικός και μέλος της ομάδας που εκπόνησε τις απαιτούμενες μελέτες για τη στερέωση και αποκατάσταση του μνημείου, ξεδίπλωσε στο κοινό τις πτυχές αποκατάστασης του θεάτρου. Ιδιαίτερα εντυπωσιακές ήταν οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις του μνημείου, οι οποίες έδωσαν μια μικρή εικόνα από τη μελλοντική μορφή που θα λάβει το μνημείο μετά την ολοκλήρωση της αποκατάστασής του. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ».

Μίλησαν οι κ.κ. Χρυσούλα Δ. Κοντογεωργάκη, πρόεδρος της Φιλάρχαιου Εταιρείας Αλμυρού, Χρήστος Καραζούπης, πρόεδρος της Εθελοντικής Περιβαλλοντικής Ομάδας Αλμυρού «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», Γιώργος Ταβέλλης, πρόεδρος του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου και Σούλα Μπαρτζιώκα, πρόεδρος των Φίλων Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου και Αρχαιολογικών Χώρων Μαγνησίας & Βορείων Σποράδων. Την εκδήλωση έκλεισαν η κα υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη η οποία δήλωσε αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης του μνημείου και ο κ. Γεώργιος Ι. Σούρλας, τέως υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος κατάγεται επίσης από την περιοχή.

Περισσότερα Εδω

Related posts