15 Νοέμβριος, 2018 14:11

Breaking News

Aλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας θέλει το 59% των Ρώσων πολιτών

Aλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας θέλει το 59% των Ρώσων πολιτών
NANOSAλλαγές σε όλους τους τομείς της κοινωνίας θέλει το 59% των Ρώσων πολιτών

Το 89% των Ρώσων πιστεύει ότι στη Ρωσία πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις, ενώ το 59% εκτιμά ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να γίνουν σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Την εικόνα αυτή κατέγραψε το Εθνικό Κέντρο Μελετών της Κοινής Γνώμης (VICIOM) σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε πρόσφατα. Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνει μάλιστα ότι το αίτημα για μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία είναι αισθητό σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, καθώς η επιθυμία για μεταρρυθμίσεις υπερβαίνει το 50%.

Το 30% των Ρώσων απαντά ότι αλλαγές πρέπει να γίνουν μόνο σε μερικούς τομείς της κοινωνίας ενώ μόνο το 2% των ερωτηθέντων δεν επιθυμεί καμία μεταρρύθμιση στην χώρα.

Σε ότι αφορά στην υποστήριξη του Πούτιν ως προέδρου της χώρας, όπως επισημαίνει ο γενικός διευθυντής του VICIOM Βαλέρι Φιόντοροφ, «σήμερα βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα της τάξεως του 82%, που είναι ιστορικά κοντά στο μέγιστο ποσοστό δημοτικότητας». «Το κοινωνικό αίτημα προς τον ίδιο είναι το αίτημα για βαθιές αλλαγές στην ζωή της κοινωνίας», επισημαίνει ο Φιόντοροφ, προσθέτοντας ότι «γι αυτόν ακριβώς τον λόγο οι ψηφοφόροι ζητούν από τον πρόεδρο αλλαγές, οι οποίες δεν θα εξυπηρετούν κάποιες μικρές ομάδες, αλλά τα πλατιά στρώματα των Ρώσων».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 29-30 Απριλίου και στις 2 Μαΐου, σε δείγμα 3.000 ατόμων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018, 21:00

Περισσότερα εδώ

Related posts