17 Ιούλιος, 2018 03:07

Breaking News

70η pole position του Marquez στην Αυστρία

70η pole position του Marquez στην Αυστρία
NANOS

Αμέσως μετά το Brno, οι ομάδες του Moto GP πήγαν στην Αυστρία για τον 11ο αγώνα του πρωταθλήματος, στην πίστα Red Bull Ring. Μία από τις πιο όμορφες πίστες του θεσμού, αναδείχθηκε και στην ταχύτερη αφού εκεί σημειώθηκε η μεγαλύτερη μέση ωριαία ταχύτητα για φέτος. Οι προβλέψεις για βροχή δεν επαληθεύτηκαν κι έτσι το Σάββατο κύλησε δίνοντας χρόνο σε αναβάτες και ομάδες να δοκιμάσουν διαφορετικές λύσεις. Ο Marc Marquez σε αντίθεση με τις προβλέψεις, ήταν και ο αναβάτης που σημείωσε τη μεγαλύτερη τελική ταχύτητα ξεπερνώντας τα 310 χλμ/ώρα. Θα ξεκινήσει τον αγώνα των 28 γύρων από την πρώτη θέση αφού σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:23:235 ενώ δούλεψε πάρα πολύ στο στήσιμο της Honda με πιο σκληρό λάστιχο, ψάχνοντας λύσεις  για τον αγώνα. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπλήρωσαν οι αναβάτες της Ducati, Dovizioso και Lorenzo στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Σε μια πίστα που όλοι περίμεναν πως θα ταιριάξει απόλυτα στην Ιταλική μοτοσυκλέτα αφού εκεί πέρσι το 1-2 παίρνοντας την 1η της νίκη, οι αναβάτες της τα κατάφεραν παίρνοντας ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί ο Marquez να είχε μεγαλύτερη τελική στα χρονομετρημένα, όμως στον αγώνα οι Ducati εμφανίζονται πάντοτε ταχύτερες στη ευθεία.

Με δεδομένο πως ο Lorenzo κάνει εκρηκτικές εκκινήσεις, οι πρώτοι ειδικά γύροι αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον. Από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι Vinales, Petrucci και Zarco. Ο Vinales έδειξε δυνατός σε όλη τη διάρκεια των δοκιμών, ο Petrucci πέρασε με επιτυχία από τη διαδικασία του Q1 και ο Zarco δείχνει να επανέρχεται στις καλές του εμφανίσεις. Ο Valentino Rossi πέρασε μια δύσκολη Παρασκευή, βελτιώθηκε σημαντικά το Σάββατο και σίγουρα περίμενε κάτι καλύτερο από την 7η θέση την οποία κατέλαβε. Με τα λάστιχα του αγώνα πάντως, είναι πολύ πιθανό να έχει καλύτερο ρυθμό από αρκετούς αναβάτες που ξεκινούν μπροστά του. Ο Pedrosa που πέρασε επίσης από το Q1 ξεκινά 8ος και ο Crutchlow 9ος.

Ο Andrea Iannone που πέρσι κέρδισε στην πίστα αυτή, έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση για τα δικά του αλλά και τα δεδομένα της Suzuki για φέτος. Παρότι έσπασε ένα μοτέρ στα ελεύθερα που προηγήθηκαν, έκανε τον 10ο ταχύτερο χρόνο και θα έχει δίπλα του, στην 4η σειρά της εκκίνησης, τους Anraham και Baz. Ο Pol Esparagaro έφερε την πρώτη KTM στη 16η θέση ενώ ο Mika Kallio που συμμετέχει εκτάκτως στον αγώνα αυτόν, ήταν 18ος με την KTM αφήνοντας τον επίσημο αναβάτη της ομάδας, Bradley Smith, στην 22η θέση. Δύσκολος αγώνας για την Aprilia που είδε τον Aleix Espargaro στην 20η θέση και τον Sam Lowes στην 23η.

Δείτε τη σειρά εκκίνησης

Περισσότερα Εδώ

Related posts