18 Μάρτιος, 2018 06:03

Breaking News

Ύποπτη για εξαπάτηση και η Fiat Chrysler

Ύποπτη για εξαπάτηση και η Fiat Chrysler
NANOSΣτο μικροσκόπιο των αμερικανικών αρχών έχει τεθεί η Fiat Chrysler Automobiles, με την Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος (U.S Enviromental Protection Agency) να την κατηγορεί για χειραγώγηση εκπομπών ρύπων σε πετρελαιοκινητήρες.

Πρόκειται για την ίδια επιτροπή που αποκάλυψε το σκάνδαλο dieselgate της VW. Σύμφωνα την EPA, έχουν εντοπιστεί οκτώ παράνομα λογισμικά σε 103.828 οχήματα που εφοδιάζονται με τον V6 3.0 EcoDiesel. Τα λογισμικά είναι παρόμοια με αυτά που χρησιμοποίησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, επηρεάζοντας τις εκπομπές  διοξειδίων του αζώτου και εξαπατώντας τις αρχές κατά τις επίσημες μετρήσεις πιστοποίησης.

Στην ανακοίνωσή της, η επιτροπή αναφέρει πως η FCA σκοπίμως εγκατέστησε και παρέλειψε να δηλώσει την ύπαρξη βοηθητικών εντολών λογισμικού που ελέγχουν τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων Dodge Ram και Jeep Grand Cherokee παραγωγής από 2014 έως 2016.

Η Fiat Chrysler αρνείται κάθε κατηγορία της EPA, δηλώνοντας απογοητευμένη από την έκδοση του εγγράφου. Επίσης, ξεκαθαρίζει πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την αμερικανική κυβέρνηση και να αποδείξει με επίσημα στοιχεία πως οι κινητήρες της διαθέτουν προηγμένα και νομότυπα συστήματα ελέγχου των εκπομπών ρύπων.

Από την πλευρά του, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου FCA, Sergio Marchionne, χαρακτήρισε ανοησίες τους ισχυρισμούς της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντας περί χρησιμοποίησης παράνομων λογισμικών, κάνοντας μια δήλωση που θα συζητηθεί. Σύμφωνα με το Reuters, είπε: «Όποιος συγκρίνει τα ζητήματα εκπομπών ρύπων της Volskwagen με την Fiat Chrysler, καπνίζει παράνομες ουσίες»!

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 11:11

Περισσότερα Εδω

Related posts