19 Ιούλιος, 2018 23:07

Breaking News

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα

Όλη η Πολιτική Δραστηριότητα στα Τρίκαλα-Κομμάτων, Πολιτικών Οργανώσεων, Κινημάτων, Σωματείων, Βουλευτών, Άρθρα
NANOS

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο γραμματέας οργανωτικού του Ποταμιού Παντελής  Αβραμίδης, επισκέπτεται αύριο τον Νομό μας. Μαζί με μια αντιπροσωπία της Τοπικής Ομάδας Το Ποτάμι Ν. Τρικάλων θα συναντήσει στις 9.30 π.μ. τον αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη για ενημέρωση σχετικά με έργα υποδομών και μεταφορών (Ε-65, αποκατάσταση γέφυρας Διάβας, φράγμα Μεσοχώρας κ.ά.) και στη συνέχεια στις 10.30 π.μ. θα επισκεφτεί τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου για τα θέματα του προσφυγικού, της βιώσιμης αστικής κινητικότητας (δίκτυο ποδηλατοδρόμων) κ.ά. Τέλος στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφτεί τον δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Χρήστο Σινάνη για το θέμα της αποκατάστασης της γέφυρας Διάβας, για τη διασύνδεση της Ε-65 με την Εγνατία Οδό και για διάφορα άλλα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Στόχος όλων αυτών των συναντήσεων είναι να καταγραφούν τα προβλήματα προκειμένου να εξεταστεί ο τρόπος συμβολής του Ποταμιού στην επίλυσή τους μέσω της προώθησής τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα ή με όποια άλλη μορφή κριθεί κατάλληλη.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Κ. Σκρέκας για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Για το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες τοποθετήθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη δεν θα πρέπει να φοβηθεί και σε καμία περίπτωση να μην περιοριστούν οι ελευθερίες διακίνησης ανθρώπων και προϊόντων όπως η ίδια η συνθήκη Σένγκεν προβλέπει».  «Το τελευταίο χτύπημα» συνέχισε «αποδεικνύει ότι αυτές οι ομάδες είναι επιχειρησιακά έτοιμες να δράσουν και εμείς θα πρέπει να δούμε σαν Ευρώπη πως μπορούμε να το αποτρέψουμε. Τα χτυπήματα αυτά προκαλούν αφενός θύματα και αφετέρου φόβο, ο οποίος μπορεί να βάλει τελικά σε περιορισμό των ελευθεριών και της διακίνησης αγαθών, όπως προβλέπεται από τη συνθήκη Σένγκεν.  Αυτό που με ανησυχεί είναι να υπάρξουν έντονα φαινόμενα ρατσισμού, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στη χώρα μας».

Ο κ. Κ. Σκρέκας τόνισε ότι «από την Ελληνική Κυβέρνηση απαιτείται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση. Και εμείς από την πλευρά μας, από την αντιπολίτευση, να συμβάλλουμε όσο μπορούμε. Δεν μπορώ να μην μιλήσω για αυτές τις εικόνες ντροπής που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες στην Ειδομένη, με παιδιά να περπατούν μέσα στις λάσπες, πρόσφυγες να αυτοπυρπολούνται, στα Γιάννενα να υπάρχουν εντάσεις κλπ.. Η χώρα μας δεν ήταν έτοιμη και δεν είχε προνοήσει να ετοιμάσει τους χώρους που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν αυτούς τους ανθρώπους. Οφείλουμε να το κάνουμε συγκροτημένα και συντονισμένα».

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Το πρωί της Τρίτης 22/3 μια ακόμα βομβιστική «επίθεση αυτοκτονίας», αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 30 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί στην επίθεση στο Παρίσι πριν από λίγους μήνες, στην επίθεση στο γαλλικό περιοδικό πέρσι, αλλά και στις συνεχόμενες επιθέσεις στην Τουρκία σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη και Σουρούτς.
Βέβαια η λίστα των εγκλημάτων ενάντια στους λαούς, που προκαλούν οι ίδιοι υπαίτιοι, δεν τελειώνει εδώ! Αλλά συμπεριλαμβάνει το αιματοκύλισμα του λαού της Συρίας εδώ και 5 χρόνια, καθώς και τις επεμβάσεις σε όλη την Μέση Ανατολή, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη. Κι αυτό γιατί οι πραγματικοί υπαίτιοι δεν είναι άλλοι από τους ιμπεριαλιστές και την πολιτική τους, που φτωχοποιούν χώρες και σφαγιάζουν λαούς ολόκληρους για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους στο πλαίσιο της έντασης των μεταξύ τους ανταγωνισμών. Αυτή η πολιτική που διαλύει χώρες, που σπέρνει το μίσος ανάμεσα σε λαούς, που γεννά τη φτώχεια και την εξαθλίωση προκειμένου το σύστημα να ξεπεράσει την ίδια του την κρίση, η πολιτική του ιμπεριαλιστικού – καπιταλιστικού συστήματος είναι που έχει δημιουργήσει, έχει στήσει, έχει στηρίξει και εξοπλίσει τα πιο αντιδραστικά καθεστώτα ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και αυτό του ISIS.
Είναι οι ιμπεριαλιστές και η πολιτική τους, αυτοί, τους οποίους έχουν απέναντί τους οι λαοί κι όχι τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, που φεύγουν από τις ερειπωμένες πατρίδες τους, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Για να καταλήξουν να θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο ή να εγκλωβίζονται και ν’ αργοπεθαίνουν στην Ειδομένη και στα διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η προπαγάνδα που πατάει πάνω στην επίθεση στις Βρυξέλλες, στοχοποιεί τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και συνολικά τους ξεριζωμένους λαούς, κάνει λόγο για «αυστηρότερους» ελέγχους σ΄ αυτούς και στην προσφυγική ροή, κλείνοντας τα σύνορα της «ενωμένης» Ευρώπης, ενώ εμφανίζει τα θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, ως θύτες. Τα μέτρα καταστολής και τρομοκράτησης με στόχο πάντα τους λαούς αυξάνονται, ενώ οι πολιτικές που οι ίδιες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καλλιεργούν εδώ και χρόνια σε όλο και πιο αντιδραστική κατεύθυνση έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων.
Το σίγουρο είναι ότι μετά από τέτοια γεγονότα το μόνο που έχουν να περιμένουν οι λαοί απ΄ τους «αυτόκλητους σωτήρες» τους, είναι όλο και αντιδραστικότερες εξελίξεις. Τέτοια γεγονότα ρίχνουν και άλλο νερό στον μύλο των ιμπεριαλιστών, οι οποίοι στο όνομα της «δημοκρατίας και της ειρήνης» θα κλιμακώσουν τις επεμβάσεις τους στην Μ. Ανατολή, δημιουργώντας και νέα κύματα προσφύγων. Επίσης θα «θωρακιστούν» απέναντι στους πρόσφυγες και μετανάστες, εντείνοντας τον ρατσισμό, τη φασιστικοποίηση και την καταστολή. Άλλωστε η ολοένα μεγαλύτερη όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων (ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσία) δεν προμηνύει τίποτα το ελπιδοφόρο για τους λαούς.
Για αυτό ο λαός μας, όπως και οι όλοι οι λαοί της ευρύτερης περιοχής οφείλουν να αντισταθούν στις πολιτικές που τους θέλουν κρέας στα κανόνια τους και χαράζουν τα σύνορα με το αίμα τους. Καλούνται να αναπτύξουν ένα μαζικό, λαϊκό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο, για την ανατροπή της δολοφονικής πολιτικής.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Δελτίο Τύπου για το μακελειό στις Βρυξέλλες

Το νέο τυφλό εγκληματικό χτύπημα στις Βρυξέλλες με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες έχει την σφραγίδα του «Ισλαμικού κράτους», το οποίο ήδη ανέλαβε την ευθύνη, ενώ δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες της ολέθριας πολιτικής του πολέμου και του ρατσισμού της ΕΕ και των ιμπεριαλιστών

Η αλυσίδα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και πρόσφατα της Ρωσίας έχει προκαλέσει τον πόλεμο, τη διάλυση των κοινωνιών και κρατών της περιοχής. Σε εκρηκτική κατάσταση μόνιμης απειλής και πολέμου έχει οδηγήσει η χρηματοδότηση, ο εξοπλισμός και η πολύπλευρη υποστήριξη των ακραίων ισλαμιστικών οργανώσεων που έδρασαν ενάντια στη δυναμική που απελευθέρωση η “αραβική άνοιξη” και λειτουργούν σαν μισθοφόροι ενάντια σε όποιον εναντιώνεται ή δεν υποτάσσεται άμεσα με τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, αλλά των περιφερειακών τους στηριγμάτων, όπως η Σ. Αραβία, οι σκοταδιστικές μοναρχίες του Κόλπου, η Τουρκία και το Ισραήλ.

Δεν έχει όριο η υποκρισία των κυβερνήσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ, της ακροδεξιάς και των αυταρχικών καθεστώτων της Μ. Ανατολής. Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει στις δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα δεν έχει εμποδίσει στο παραμικρό τη δράση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας, ενώ η πολιτική των κλειστών συνόρων με αποκορύφωμα την επαίσχυντη πρόσφατη συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας υψώνει φράχτες και πνίγει τους πρόσφυγες στο Αιγαίο, αλλά οι μισθοφόροι του ΙΣΙΣ κινούνται ανενόχλητοι. Παράλληλα αποσιωπάται ότι έρχονται κατά βάση από τις κοινωνίες της δυτικής Ευρώπης και τα γκέτο που δημιουργούν οι αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και όχι από τις χώρες που καταστρέφει η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Μ. Ανατολή.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήρια της προς τους συγγενείς και αγαπημένους των αδικοχαμένων θυμάτων των επιθέσεων στις Βρυξέλλες. Όπως και για όλα τα θύματα του πόλεμου και του κρατικού αυταρχισμού.

Ο κανιβαλικός καπιταλισμός της κρίσης θυσιάζει αθώους για να εξασφαλίσει κέρδη, πετρέλαιο, ζώνες επιρροής, κυβερνήσεις—ανδρείκελα, και το κάνει χωρίς δισταγμό. Ανάγκη όσο ποτέ ένα λαϊκό αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον φασισμό και το θρησκευτικό φονταμετναλισμό, που θα έχει στις σημαίες του τις δημοκρατικές ελευθερίες, τον εργατικό και λαϊκό διεθνισμό και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Για μια κοινωνία χωρίς πολέμους και αλληλοσφαγές που μόνο η προοπτική του σοσιαλισμού μπορεί να διασφαλίσει.

Παλεύουμε να σταματήσουν άμεσα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και οι βομβαρδισμοί Αμερικανών, Γάλλων Ρώσων στην Μ. Ανατολή. Να σταματήσει η χρηματοδότηση και η ενίσχυση του ISIS. Να καταργηθεί η επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και να υπάρχει ελεύθερη και ασφαλής διέλευση των προσφύγων. Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου. Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να απεμπλακεί άμεσα από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο «κατά της τρομοκρατίας» και να μην παρέχει καμιά διευκόλυνση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μέση Ανατολή.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»

Ο χώρος του μνημείου του Κιλελέρ και κυρίως το μήνυμα της ηρωικής εξέγερσης των κολίγων της Θεσσαλίας που πάλεψαν να τους ανήκει η γη που καλλιεργούσαν και για να σταματήσει η βάρβαρη εκμετάλλευσης τους από τους τσιφλικάδες, δεν έχει καμιά σχέση με όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή στο χώρο της θυσίας των κολίγων.

Κάθε χρόνο συνηθίζεται να γίνεται η ίδια φιέστα, ο αποκαλούμενος επίσημος γιορτασμός του Κιλελέρ που καμιά σχέση δεν έχει με τα αιτήματα και τους αγώνες αγροτών και κτηνοτρόφων αλλά και ούτε συμμετέχουν αγρότες όπως έγινε και φέτος. Ευθύνες έχει η επιτροπή που διοργάνωσε αυτή την φιέστα και όσοι πρωταγωνίστησαν σε αυτό το κακόγουστο θέατρο.

Πολύ περισσότερο που δεν τους χωρίζουν και μεγάλες διαφορές. Από κοινού όσοι ενεπλάκησαν στηρίζουν επί της ουσίας τις πολιτικές που εφαρμόζονται.  Είναι οι πολιτικές, μνημόνια και ΚΑΠ που φτωχαίνουν, εξαθλιώνουν και ξεκληρίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών και οδήγησαν στα μεγάλα μπλόκα επί 40 ημέρες χιλιάδες αγρότες με τα τρακτέρ τους.

Συμφωνούν σε αυτές τις πολιτικές και οι νυν κυβερνώντες και οι νυν αντιπολιτευόμενοι.  Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει την φορολογία του 13% που ψήφισε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, και όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο με 222 ψήφους στην Βουλή που προβλέπει αύξηση της φορολογίας στο 26% με 100% προκαταβολή, εμπεριέχει τα μέτρα για το ασφαλιστικό νόμο-έκτρωμα, θα προχωρήσει τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σπιτιών, χωραφιών, στάβλων.

Από κοντά και κάποιοι συνεταιριστές αγρότες που συμφωνούν και ζητούσαν στα μπλόκα που βρίσκονταν να ισχύει η φορολόγηση με 13%, που συμφώνησαν με την κυβέρνηση το μητρώο αγροτών να ισχύει στο 51% με στόχο να πετάξουν τους μικρούς αγρότες και κτηνοτρόφους από την παραγωγή και να μαζέψουν στα χέρια τους την γη και την παραγωγή των ξεκληρισμένων αγροτών.

Το μήνυμα του Κιλελέρ ήταν η κατάργηση των τσιφλικιών και όχι η δημιουργία σύγχρονων μεγάλων τσιφλικιών που ευαγγελίζονται όλοι οι παραπάνω.

Ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ ως σύμβολο της πάλης των αγροτών είναι υπόθεση του οργανωμένου αγροτικού κινήματος  όπως εκφράζεται από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα που τιμά τον ξεσηκωμό γιατί παλεύει για τα ίδια αιτήματα: η γη σε αυτούς που την καλλιεργούν.

Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα ξέρει να περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του αλλά και να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό στον τόπο της θυσίας των κολίγων. Αυτό τον χώρο -τον καθαγιασμένο με το αίμα των κολίγων που ξεσηκώθηκαν- δεν έχει  κανείς το δικαίωμα να τον βεβηλώνει εξυπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Για αυτό επιβάλλεται να δυναμώσουν οι αγροτικοί σύλλογοι, να συγκροτηθούν και νέοι ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η πάλη μας ενάντια στις πολιτικές που μας ξεκληρίζουν.  Με καλύτερες προϋποθέσεις να οργανώσουμε τους νέους μαζικούς αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς όπως την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ σε όλη την χώρα αλλά και την κάθοδο με λεωφορεία στην Αθήνα στην διάρκεια της 48ωρης απεργίας που μαζί με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα θα παλέψουμε να μην περάσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

 

 

ΟΑΣΤ «Η ΆΝΟΙΞΗ»

ΤΡΙΚΑΛΑ23/3/2016

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

 

Ένας «Ισλαμοσφουγγοκωλάριος»

Μετά και την προ ημερών ανούσια διδασκαλία αρχαιογνωσίας, περί του Ξενίου Διός,  ο κ. Δασκάλου μας μεταφέρει τώρα στο Βυζάντιο, ως Μέγας Κουροπαλάτης και Δομέστιχος…

Τι να εννοεί άραγε  ο και γλωσσοπλάστης πολυσχιδής  επιστήμων, με τον νεολογισμό του «Ισλαμοσφουγγοκωλάριοι»;

Να εννοεί αυτούς που συμφώνησαν με την απόφαση του δημάρχου, να φιλοξενηθούν στο Φρούριο οι κατατρεγμένοι αλλόθρησκοι του πολέμου κι  έσπευσαν να βοηθήσουν, τους γιατρούς που πρόσφεραν τις αναγκαίες υπηρεσίες τους, αυτούς που τους πήραν και στα σπίτια τους να νιώσουν οι ξεσπιτωμένοι τη ζεστασιά της εστίας;

Να εννοεί αυτούς που δεν συντάχτηκαν με το δήμο Καλαμπάκας, αυτούς που δεν άκουσαν μέχρι τώρα ούτε ένα σοβαρό λόγο, ότι η φιλοξενία των προσφύγων στο φρούριο προσβάλλει την ιστορικότητα του μνημείου; (Αλήθεια η επί τόσα χρόνια λειτουργούσα καφετερία δεν);  Αυτούς που πιστεύουν ότι στην ανάγκη, κατάλυμα για τους άμοιρους και ξεριζωμένους και στα μνημεία και τις εκκλησίες, όπως έκαναν στα νησιά μας;

Αυτούς που πιστεύουν ότι η υποδοχή αυτών των πονεμένων ψυχών υπαγορεύεται από τον υπέρτατο  νόμο ανθρωπισμού και αλληλεγγύης πέρα από ιδεολογία, καταγωγή, θρησκεία, γλώσσα, φυλή κ.λ.π.. ότι είναι  ζήτημα πολιτισμού;

Δικαίωμα του καθένα/μιας, να έχει τις όποιες απόψεις του που να αγγίζουν αυτές του χρυσαυγίτησαχλοτραγουδιστή Σφακιανάκη, να ταυτίζεται με τις εγχώριες και ευρωπαϊκές κραυγές των ακροδεξιών και ναζιστών. Να μην θέλει ν’ ακούσει για ισλάμ και πρόσφυγες. Να συμφωνεί με κείνους που  θα επιθυμούσαν «να του βάζουν σε χάρτινα πλοία», ώστε να θαλασσοπνίγονται για να γλιτώσουμε τη…. μόλυνση. Δικαίωμα του καθένα στη υποκρισία, στα κροκοδείλια δάκρια, στην ευκαιριακή επίδειξη ευαισθησίας κάθε μορφής, στο ρατσισμό του στην μισαλλοδοξία του, δικαίωμά του στην μικροαστική του υστέρηση και το ναρκισσισμό του….

Δικαίωμά όμως, κ. Δασκάλου, και δικό μας να φτύνουμε κυριολεκτικά την απανθρωπιά και την μισοξενία. Και να δεχόμαστε στο όνομα του ανθρωπισμού, ναι, το ρόλο του ……Ισλαμοσφουγγοκωλάριου.

Φαλαγκάρας Σταύρος, εκπαιδευτικός

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Τετάρτη 23 Μαρτίου ο βουλευτής Γιάννης Μανιάτης υπεύθυνος  της  Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για Ενέργεια, Περιβάλλον  και Υποδομές και θα επισκεφθεί επικεφαλής κλιμακίου μαζί με τους τοπικούς παράγοντες το Φράγμα της Μεσοχώρας, για να ενημερωθεί γα την πρόοδο των εργασιών του αναπτυξιακού αυτού έργου, που συμβάλει στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας για την χώρα και στην άρδευση των καλλιεργειών του θεσσαλικού κάμπου.

Παράλληλα, σε ανοικτή συζήτηση με τους πολίτες των Τρικάλων, θα συζητήσει όλα τα θέματα που απασχολούν τη χώρα και την κοινωνία, καθώς και τις προοπτικές συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Το Πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

  • 13:00 Επίσκεψη στο Φράγμα Μεσοχώρας και συνάντηση με τον Αντιπεριφεριάρχη Τρικάλων και Δημάρχους

 

  • 00 Συνέντευξη τύπου στο Ξενοδοχείο «Πανελλήνιον»

 

  • 30 Ομιλία στο κέντρο «ΑΗΔΟΝΙΑ» έναντι πάρκου Αγ. Γεωργίου στο Ριζαριό με την συμμετοχή των πολιτών και των στελεχών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

 

ΝΕ ΠαΣοΚ Τρικάλων

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Όχι στη ρατσιστική συμφωνία Ε.Ε.- Τσίπρα- Ερντογάν!

Το πραγματικό πρόσωπο της Ε.Ε., αυτό της βαρβαρότητας και του ρατσισμού, αναδεικνύεται ξεδιάντροπα και στα εννέα σημεία της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, την οποία χειροκρότησε και η ελληνική κυβέρνηση.

Πίσω από τα «κροκοδείλια δάκρυα» για τους «κατατρεγμένους πρόσφυγες», από τις 20 Μάρτη ξεκινάει το ανθρωποκυνηγητό με θύματα τους μετανάστες και τους πρόσφυγες με συλλήψεις και άμεσες απελάσεις, όσων αρνούνται να υποβάλουν αίτημα για άσυλο, όσων οι αιτήσεις τους θα απορρίπτονται ή όσων δεν έχουν καν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτημα για άσυλο.

Για κάθε Σύρο, που θα εκδιώκει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα τον στέλνει στην «ασφαλή» Τουρκία του, μεκελάρη του Κούδων, Ερντογάν, η Τουρκία θα στέλνει ένα σε χώρες της ΕΕ, μέχρι του αριθμού των 18.000. Αν η κυβέρνηση Τσίπρα κάνει τη βρόμικη δουλειά μέχρι αυτού του αριθμού, τότε η ΕΕ μπορεί να σταματήσει τις μετεγκαταστάσεις από την Τουρκία όχι όμως και τις απελάσεις από την Ελλάδα.

Η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας μετατρέπει το Αιγαίο σε «πεδίο μάχης» κατά των προσφύγων, με καταδιώξεις φουσκωτών βαρκών από το ΝΑΤΟ, τη FRONTEX και τους συνοριοφύλακες Ελλάδας και Τουρκίας, με μοναδικό αποτέλεσμα τους περισσότερους πνιγμούς. Θέλουν να στείλουν ένα ξεκάθαρο και κυνικό μήνυμα στους πρόσφυγες: «εμείς σας βομβαρδίζουμε αλλά αν πάτε να φύγετε από τη χώρα σας για να σωθείτε θα καταλήξετε ήσε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Τουρκία ή στην Ελλάδα ή θα σας πνίξουμε στο Αιγαίο. Διαλέξτε!»

Επιπλέον, η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας «ξεπλένει» με 6 δις ευρώ τα εγκλήματα του Ερντογάν κατά των Κούρδων και του τουρκικού λαού! Ο Τσίπρας και η ΕΕ αυτά τα θεωρούν «ψιλά γράμματα» τους βομβαρδισμούς κουρδικών περιοχών, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τις απελάσεις των αγωνιστών του κουρδικού και τουρκικού λαού!

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. χαιρετίζει τις μαζικές αντιρατσιστικές, αντιπολεμικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που γίνανε στην Αθήνα και σε όλη την Ευρώπη το Σάββατο 19 Μάρτη στα πλαίσια της διεθνούς μέρας  δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού σε πάνω από 17 χώρε.

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα συμβάλει με όλες τις δυνάμεις της ώστε το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες να βάλει στο στόχαστρο του την συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας διεκδικώντας να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μ. Ανατολή, να πέσει ο φράκτης στον Εβρο – ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και μετανάστες, να φύγει το ΝΑΤΟ και η FRONTEX από το Αιγαίο, να κλείσουν οι βάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες, να δοθεί άσυλο, στέγη και δουλειά σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Διεθνιστική ρήξη – αποδέσμευση από την ρατσιστική ΕΕ – φρούριο που μετατρέπει τους πρόσφυγες και μετανάστες από θύματα της σε αποδιοπομπαίους τράγους, των πολιτικών των μνημονίων και της λιτότητας και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Για τη «Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων»

 

Το ΠΑΜΕ με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Μέρας κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων» απευθύνεται σ’ όλους τους Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους. Ιδιαίτερα απευθύνεται στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν βίαια τις χώρες τους διωγμένοι από τους πολέμους, τους βομβαρδισμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, από τα ερείπια και τη φτώχεια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, τα σωματεία αγωνίζονται ενάντια στον ρατσισμό και τον εθνικισμό. Είναι δηλητήριο που γεμίζει τις φλέβες της εργατικής τάξης.

Καθημερινά πλέον γινόμαστε μάρτυρες του εγκλήματος των ΝΑΤΟ-ΕΕ και των άλλων δυνάμεων στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, δολοφονικές επεμβάσεις σε αμάχους, εξαθλίωση, βομβαρδισμοί σε πόλεις και χωριά οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους στον αναγκαστικό ξεριζωμό και την προσφυγιά. Δε έχουμε σταματήσει να μετράμε νεκρούς στη Μεσόγειο. Μάνες, παιδιά, βρέφη χάνουν καθημερινά τη ζωή τους.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που προσπαθούν με κάθε τρόπο να γλυτώσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειες τους, είναι θύματα των πολέμων. Δεν ξενιτεύονται για να κάνουν πλούτη αλλά για να ζήσουν σαν άνθρωποι.

Η καταστολή εντός και εκτός της χώρα μας, ο απαράδεκτος εγκλωβισμός τους, είναι απάνθρωπος. Η δήθεν μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ είναι ένας ανελέητος νέος πόλεμος εις βάρος τους.  Τις τελευταίες βδομάδες έχοντας κλείσει τα σύνορα, οι πρόσφυγες στοιβάζονται σαν ζώα στην Ελλάδα, εκτεθειμένοι σε όλες τις καιρικές συνθήκες, σε δρόμους, υπόστεγα, πλατείες, σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Η μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ αρχίζει και τελειώνει στην αναγκαία για τα μονοπώλια διαλογή και στο μοίρασμα φτηνού εργατικού δυναμικού ώστε να εξασφαλιστεί και να αυξηθεί η κερδοφορία τους.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο Νομό μας, απευθύνει κάλεσμα για ένταση της αλληλεγγύης.

Πέρα από τις παραδώσεις που ήδη έχουν πραγματοποιηθεί άμεσα στους πρόσφυγες που ήταν εγκατεστημένοι στην πόλη μας σε χώρους συγκέντρωσης όπως, στο Κλειστό Γυμναστήριο, το Φρούριο, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ συνεχίζει να συγκεντρώνει υλική βοήθεια προς τους πρόσφυγες και  άμεσα και με συνέχεια, κάθε εργατικό Σωματείο, συνδικάτο, κάθε λαϊκή επιτροπή, κάθε Σύλλογος του μαζικού κινήματος, φορέα, κάθε ένας που θέλει να λέγεται άνθρωπος να οργανώσει την συγκέντρωση υλικής βοήθειας προς τους Πρόσφυγες και να έρθει σε επικοινωνία με την Γραμματεία του  ΠΑΜΕ για την παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Συγκεντρώνουμε τα είδη πρώτης ανάγκης κάθε  Τρίτη – Τετάρτη – Πέμπτη – από τις 29 Μάρτη ως τις 14 Απρίλη και ώρες: 7.00μ.μ. με  9.00μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

  • Απαιτούμε να σταματήσει ο εγκλωβισμός των προσφύγων, μεταναστών.
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απευθείας μεταφορά των προσφύγων από τις χώρες πρώτης υποδοχής (Τουρκία, Ιορδανία, Λίβανος) και από την Ελλάδα στις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Απαιτούμε να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Απαιτούμε την απεμπλοκή της χώρας μας από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Να κλείσει τώρα η βάση του πολέμου στη Σούδα.
  • Έξω η Frontex και οι άλλοι μηχανισμοί της ΕΕ από τη φύλαξη των συνόρων.
  • Τώρα να δημιουργηθούνανθρώπινοι και αξιοπρεπείς ανοιχτοί και δημόσιοι προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων, που να λειτουργούν με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αλλά και στη χώρα μας, καλούμε τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό, να μην δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους νοσταλγούς του Χίτλερ, στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και όλων των άλλων εγκληματικών ενεργειών που έκανε η ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Να καταδικαστεί απ’ όλους η απαράδεκτη αποφυλάκιση του δολοφόνου Ρουπακιά. Ιδιαίτερα τα συνδικάτα να επαγρυπνούν και να απομονώσουν τη ναζιστική Χρυσή Αυγή όπου και αν εμφανίζεται.

Η διέξοδος βρίσκεται στην κοινωνική συμμαχία, στον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών, ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, γλώσσα και θρησκεία, ενάντια στον κοινό αντίπαλο, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς εκφραστές τους.

Στον αγώνα για ένα σύστημα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που παράλληλα θα σβήνει και τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη κάθε είδους ρατσιστικών, ξενοφοβικών και εθνικιστικών αντιλήψεων και εγκληματικών ενεργειών.

 

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> 

Related posts