22 Οκτώβριος, 2018 14:10

Breaking News

Φονικό Στροβόλου: Πραγματοποιήθηκε ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο θετό γιο των θυμάτων

Φονικό Στροβόλου: Πραγματοποιήθηκε ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο θετό γιο των θυμάτων
NANOS

Συνεχίζονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της διπλής δολοφονία η οποία διαπράχθηκε την Πέμπτη 19 Απριλίου, στον Στρόβολο Λευκωσίας.

Ο ανήλικος θετός γιος των θυμάτων υπεβλήθη σε ιατροδικαστική εξέταση από τους ιατροδικαστές Μάριο Ματσάκη εκ μέρους της οικογένειας, της Χαράς Σπηλιοπούλου εκ μέρους της νομικής υπηρεσίας και της ιατροδικαστή Ελένης Αντωνίου.

O ιατροδικαστής, Μάριος Ματσάκης, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύρπου, επιβεβαίωσε το περιστατικό, διευκρινίζοντας όμως ότι αυτή την στιγμή δεν μπορεί να προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις.

Επίσης τόνισε ότι η Εισαγγελία δεν έχει επιτρέψει στον ίδιο να διενεργήσει εξέταση στον χώρο του εγκλήματος, κάτι που στους άλλους δύο ιατροδικαστές έχει επιτραπεί.

Ο ανήλικος γιος του ζεύγους δεν έχει ακόμη δώσει γραπτή κατάθεση, το περιεχόμενο της οποίας αναμένεται να φωτίσει διάφορα ερωτήματα που εγείρονται. Η Αστυνομία εξετάζει προσεκτικά υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρέπει πρώτα να συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα που αφορούν την υπόθεση, ώστε να υποβληθούν συγκεκριμένες και στοχευόμενες ερωτήσεις προς τον 15χρονο, ο οποίος είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, επισκέφτηκε χθες την οικία των δολοφονηθέντων Γιώργου Χατζηγεωργίου, 60 ετών, και της συζύγου του, Ντίνας Σεργίου, 59 χρόνων, δηλώνοντας πως πρόκειται για μια «πρωτοφανή για τα δεδομένα της Κύπρου υπόθεση».

«Είναι τέτοιας μορφής η υπόθεση που αποφασίσαμε ότι πρέπει να έχουμε όλη την αναγκαία εμπειρογνωμοσύνη γιατί θα μας βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση… δεν πρόκειται να μπω σε λεπτομέρειες του ανακριτικού έργου», επεσήμανε.

Σημειώνεται πως η χθεσινή νεκροτομή επί των σορών του ζεύγους είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών. Την δεύτερη νεκροτομή διενήργησε η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου και διήρκεσε από τις τέσσερις το απόγευμα, ως τις οκτώ και μισή το βράδυ.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ η κ. Σπηλιωπούλου ζήτησε να ενημερωθεί για διάφορα άλλα ζητήματα για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και ακολούθως θα ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές για τα πορίσματά της.

Πηγή:Kαθημερινή Κύπρου 

Περισσότερα εδώ

Related posts