19 Ιούλιος, 2018 06:07

Breaking News

Υπέρογκες οφειλές σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ «Θ»

Υπέρογκες οφειλές σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ «Θ»
NANOS

Υπέρογκα ποσά που φτάνουν ακόμη και τις 6.000 ευρώ οφείλουν Δημοτικά στη ΔΕΥΑΜΒ, ενώ τα capital controls αναγκάζουν τους διευθυντές Λυκείων να αντλούν περιορισμένα ποσά από τις τράπεζες, την ώρα που έχουν αυξημένα έξοδα λόγω των πληρωμών στο φυσικό αέριο και αλλού.
Τα κτιριακά και οικονομικά ζητήματα έθεσε στο δήμαρχο Βόλου ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος κατά τη χθεσινή τους συνάντηση.
Ο κ. Πολύζος τόνισε για τα κτιριακά θέματα πως θα πρέπει να γίνουν μεταστεγάσεις Νηπιαγωγείων που είναι σε διπλοβάρδια, αλλά και όσα στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια. Δύο Νηπιαγωγεία παραμένουν σε διπλοβάρδια, όπως τα 10ο και 21ο Βόλου. Γι’ αυτό και όσοι χώροι έχουν βρεθεί για μεταστέγαση, θα πρέπει να αξιοποιηθούν άμεσα με τη μετακίνηση των Νηπιαγωγείων αυτών, εφόσον βέβαια πρώτα υπάρξει κάποια παρέμβαση.
Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των Δημοτικών, όπως των 3ου και 9ου Δημοτικών Νέας Ιωνίας που συνεχίζουν και κάνουν μάθημα σε κοντέινερ, ενώ το μαθητικό δυναμικό αυξάνεται. Επίσης κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει και το 19ο Δημοτικό Βόλου.
Παράλληλα έθεσε και τα οικονομικά ζητήματα λέγοντας πως πρώτον υπάρχουν σχολεία που οφείλουν πολλά χρήματα στη ΔΕΥΑΜΒ για το νερό. Το ποσό σε ορισμένα σχολεία φτάνει ακόμη και τις 6.000 ευρώ. Γι’ αυτό και πρέπει να γίνει ένας διακανονισμός. Επίσης ο Δήμος μπορεί να αφαιρεί τα χρήματα που προορίζονται για σχολείο για την οφειλή που έχει. Θα πρέπει οι οφειλές των σχολείων στη ΔΕΥΑΜΒ να γίνονται απευθείας από το Δήμο και να μη χρειάζεται να λαμβάνουν τα χρήματα τα σχολεία και μετά να τα πηγαίνουν, να πληρώνουν στη ΔΕΥΑΜΒ. Βέβαια οι οφειλές είναι πρόβλημα για τα σχολεία τη στιγμή μάλιστα που και η ετήσια επιχορήγηση των σχολείων είναι χαμηλή και πρέπει να αυξηθεί από το Δήμο και το αρμόδιο υπουργείο.
Ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι κεφαλαιουχικοί περιορισμοί στις τράπεζες όπου οι διευθυντές αναγκάζονται κάθε εβδομάδα να πηγαίνουν στην τράπεζα για να βγάζουν 420 ευρώ που δεν είναι πολλά, αφού αυτή την περίοδο υπάρχουν αυξημένοι λογαριασμοί, όπως στο φυσικό αέριο. Θα πρέπει να προωθηθεί το e-banking όπως συμβαίνει με τους ιδιώτες για να εξυπηρετούνται τα σχολεία.

Περισσότερα Εδω

Related posts