20 Ιούλιος, 2018 22:07

Breaking News

Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης

Τρόμος στην καρδιά της Ευρώπης
NANOSΤα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες έχουν προκαλέσει αναταράξεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, με τους ευρωπαίους ηγέτες να καταδικάζουν τις επιθέσεις και τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να ενισχύουν τα μέτρα ασφαλείας.

Το Παρίσι ήταν το πρώτο που ανέβασε το επίπεδο συναγερμού, με προτεραιότητα το αεροδρόμιο ντε Γκωλ.

Σκηνικό τρόμου επικρατεί από το πρωί της Τρίτης στο Βέλγιο μετά τις ισχυρές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών στο Ζάβεντεμ και στον σταθμό του Μετρό ΜαλμπέκΤην ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων COBRA, συγκαλεί ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έπειτα από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

«Είμαι συγκλονισμένος και ανήσυχος από τα γεγονότα στις Βρυξέλλες. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε», έγραψε ο Κάμερον στον λογαριασμό του στο Twitter, προσθέτοντας πως θα προεδρεύσει μιας συνάντησης της ομάδας αντιμετώπισης κρίσεων COBRA.

«Θα προεδρεύσω μιας συνάντησης της COBRA για τα γεγονότα στις Βρυξέλλες αργότερα σήμερα το πρωί», πρόσθεσε ο Κάμερον.

Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

Αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας και σε όλα τα ιταλικά αεροδρόμια όπως έκανε γνωστό ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο.

Ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 22 Μαρτίου 2016, 13:21

Περισσότερα εδώ

Related posts