21 Οκτώβριος, 2018 08:10

Breaking News

Το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας σε καινοτόμο πρόγραμμα Erasmus+

Το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας σε καινοτόμο πρόγραμμα Erasmus+
NANOS

Στην πόλη Mazara del Vallo, στη Σικελία της Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο με τίτλο  Creative video and learning methodologyκατά το χρονικό διάστημα 21-27 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + με τίτλο “Booktrailers  and Video story telling: How to teach and learnread in gappreciation”. Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετέχει το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας αλλά και σχολεία από την Ιταλία, την Ισπανία, την Μεγάλη Βρετανία, τη Λεττονία και τη Ρουμανία. Το σεμινάριο παρακολούθησαν οι καθηγητές του 2ου Γενικού Λυκείου Νέας Ιωνίας Μαγνησίας Αποστόλου Δημήτριος, Γιαννίσης Γεώργιος, Λουκίδου Γεωργία και Τσιαχρή Δέσποινα. Στο σεμινάριο αναπτύχθηκε η μεθοδολογία δημιουργίας από τους μαθητές ταινίας μικρού μήκους με βάση συγκεκριμένο βιβλίο, με απώτερο σκοπό την κατάκτηση σύγχρονων τεχνικών κινηματογράφησης και μονταζ, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας αλλά και της φιλαναγνωσίας εκ μέρους των μαθητών.

Άμεσος στόχος είναι η δημιουργία από τους μαθητές, μέχρι το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους δύο ταινιών μικρού μήκους: ενός booktrailerκαι ενός videostorytelling.

Το booktrailer  είναι  μια βιβλιοπαρουσίαση με τη μορφή ενός μικρού video, που έχει ως στόχο, εστιάζοντας στο κεντρικό ή σε ένα από τα κεντρικά θέματα/ιδέες/πρόσωπα του βιβλίου να προσελκύσει το ενδιαφέρον του θεατή.

Οι μαθητές, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών , μέσα από ομαδικές δραστηριότητες όπως η θεατρική ανάγνωση, η δραματοποίηση διαλόγων, η συζήτηση για την ανάδειξη των βασικών θεματικών του βιβλίου, καταλήγουν στη δημιουργία ενός μικρού σεναρίου, κινηματογραφούν, μοντάρουν, επενδύουν το τελικό προϊόν με μουσική.

Επίσης, σε όλη τη διάρκεια του project, οι μαθητές κινηματογραφούν τις δραστηριότητές τους, επιλέγουν στιγμές που θα ήθελαν να μοιραστούν και παράγουν ένα video που αφηγείται τα στάδια της εμπειρίας τους, το video storytelling.

Και οι δύο αυτές ταινίες θα προβληθούν  στο πλαίσιο φεστιβάλ μαθητικού κινηματογράφου που διοργανώνεται από τον ιταλικό φορέα MEET (Movie for European Education & Training) στη Μαζάρα της Ιταλίας τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

Περισσότερα Εδω

Related posts