22 Οκτώβριος, 2018 14:10

Breaking News

Το ΥΠΕΞ διαψεύδει δημοσίευμα ως «κακοήθες»

Το ΥΠΕΞ διαψεύδει δημοσίευμα ως «κακοήθες»
NANOSΔημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» διαψεύδει το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντάς το ως «κακοήθες» κάνοντας μάλιστα λόγο για «συγκεκριμένο είδος δημοσιογραφία».

Το δημοσίευμα απέδιδε την δυσλειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Υπουργείου, σε μη καταβολή της δαπάνης συντήρησης επιρρίπτοντας ευθύνες σε πρώην διευθύντρια του ΥΠΕΞ.

Απαντώντας το ΥΠΕΞ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με κακόηθες δημοσίευμα

σε κυριακάτικη εφημερίδα

Το απόγευμα της Παρασκευής 13 Απριλίου διαπιστώθηκε ότι το σύστημα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του Υπουργείου Εξωτερικών υπέστη τεχνική βλάβη. Η συγκεκριμένη βλάβη συνδέετο με αστοχία ηλεκτρονικού υλικού, που αποτελεί άλλωστε συχνό φαινόμενο σε συστήματα μηχανογράφησης και πληροφορικής.

Το Υπουργείο Εξωτερικών έλαβε άμεσα κάθε μέριμνα, βάσει υφιστάμενων μελετών σκοπιμότητας που είχε εκ των προτέρων εκπονήσει, ώστε να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν η βλάβη. Ταυτόχρονα ανέπτυξε τα εναλλακτικά συστήματα ενημέρωσης που διαθέτει για λόγους ασφαλείας.

Η αποκατάσταση του κεντρικού συστήματος κατέστη εφικτή με την τεχνογνωσία και εμπειρία των άριστα καταρτισμένων μηχανικών του Υπουργείου. Έτσι, εντός λιγότερο των 2 εργάσιμων ημερών, η λειτουργία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας είχε αποκατασταθεί χωρίς να έχει χαθεί οποιοδήποτε τμήμα της.

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου πράγματι κρίθηκε αναγκαίο όπως μη διαβαθμισμένη αλληλογραφία διακινηθεί μέσω εναλλακτικών ηλεκτρονικών διευθύνσεων, πέραν εκείνων της ειδικής διασφάλισης. Παράλληλα, έχει ήδη δρομολογηθεί και εν μέρει υλοποιηθεί η απαραίτητη αντικατάσταση τμήματος του ηλεκτρονικού υλικού, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες επανάληψης ανάλογου φαινομένου στο μέλλον.

Πληροφορίες σχετικά με το συμβάν μεταφέρθηκαν ήδη από τις αρχές της περασμένης εβδομάδος από ορισμένα έντυπα. Είναι φανερό, ότι η ανακίνηση του ζητήματος σε σημερινό δημοσίευμα και ο στρεβλός τρόπος με τον οποίον παρουσιάζεται το γεγονός εντάσσεται αποκλειστικά στο πλαίσιο του είδους δημοσιογραφίας που υπηρετεί το συγκεκριμένο έντυπο».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, 15:26

Περισσότερα Εδω

Related posts