18 Ιούλιος, 2018 08:07

Breaking News

Τους πρόσφυγες στον καταυλισμό του Αερινού επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ

Τους πρόσφυγες στον καταυλισμό του Αερινού επισκέφθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ
NANOS

Επίσκεψη στις προσωρινές εγκαταστάσεις προσφύγων – μεταναστών στο Αερινό πραγματοποίησαν σήμερα Τρίτη ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου και το μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας και περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Λούμας.

Τα στελέχη του ΚΚΕ συζήτησαν επί δυο ώρες περίπου με τους πρόσφυγες για τα προβλήματά τους και μετέφεραν την αμέριστη συμπαράσταση του κόμματος, ενώ τόνισαν τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης και της Ε.Ε., των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ για τον εγκλωβισμό τους στη χώρα μας και την περιπέτεια που βιώνουν.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από την επίσκεψη επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές ανησυχίες του ΚΚΕ και των στελεχών του στην τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση ότι ο χώρος στο Αερινό είναι τελείως ακατάλληλος για τη διαβίωση ανθρώπων και μικρών παιδιών. «Ακόμη κι αν πρόκειται για παραμονή λίγων ημερών, πολύ περισσότερο αν ισχύουν πληροφορίες ότι μάλλον πρόκειται για χώρο παραμονής πολύ μεγαλύτερου χρονικού διαστήματος. Όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν γίνονται από το προσωπικό της 111 Πτέρυγας Μάχης, άλλους εργαζόμενους και φορείς και παρά την ένταση της αλληλεγγύης που δείχνει ο λαός της περιοχής, όλα αυτά δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις πολλές ελλείψεις και μεγάλες ανεπάρκειες του χώρου στο Αερινό για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, στέγασης, σίτισης, περίθαλψης», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Περισσότερα Εδω

Related posts