14 Δεκέμβριος, 2018 00:12

Breaking News

Τουρκία: Σύλληψη 20 υπόπτων «για τρομοκρατία» στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: Σύλληψη 20 υπόπτων «για τρομοκρατία» στην Κωνσταντινούπολη
NANOS
Τουρκία: Σύλληψη 20 υπόπτων «για τρομοκρατία» στην ΚωνσταντινούποληΗ τουρκική αστυνομία συνέλαβε 20 υπόπτους, συμπεριλαμβανομένων και δικηγόρων στη διάρκεια επιχείρησης στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, με στόχο τη σύλληψη μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας πραγματοποιούνται ενώ οι μάχες μεταξύ κούρδων μαχητών του PKK και αστυνομικών επεκτείνονται σε νέες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Η αστυνομία χρησιμοποιεί ελικόπτερα και τεθωρακισμένα οχήματα στις επιχειρήσεις της, μετά την τελευταία επίθεση αυτοκτονίας στην Άγκυρα, την Κυριακή, που προκάλεσε τον θάνατο 37 ανθρώπων. Το τουρκικό πρακτορείο μεταδίδει ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις διεξήχθησαν ταυτόχρονα σε 32 σημεία της πόλης, με την υποστήριξη σύγχρονων μέσων, κυρίως ελικοπτέρων.

Μεταξύ των συλληφθέντων συμπεριλαμβάνονται δικηγόροι χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν είναι μέλη του PKK ή όχι. Οι ύποπτοι μεταφέρθηκαν στο κεντρικό αστυνομικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, μετά τους υγειονομικούς ελέγχους. Το Ανατολή αναφέρει επίσης, ότι έγιναν κι άλλες συλλήψεις υπόπτων καθώς αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν σε άλλες οκτώ τουρκικές επαρχίες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση αυτοκτονίας της Κυριακής σε πολυσύχναστο σημείο της Άγκυρας, με το υπουργείο των Εσωτερικών της Τουρκίας να υποστηρίζει ότι η επίθεση διαπράχθηκε από νεαρή γυναίκα, μέλος του PKK.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Σύλληψη ακαδημαϊκών που κατηγορούνται για «τρομοκρατική προπαγάνδα»


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 09:35

Περισσότερα εδώ

Related posts