18 Ιούνιος, 2018 23:06

Breaking News

Τι βλέπει ο οδηγός πίσω από το τιμόνι του Ford GT;

Τι βλέπει ο οδηγός πίσω από το τιμόνι του Ford GT;
NANOSΟι παραδόσεις του εντυπωσιακού supercar της αμερικανικής εταιρείας έχουν ήδη ξεκινήσει, με τους τρεις πρώτους τυχερούς πελάτες να λαμβάνουν τα κλειδιά πριν την έλευση του νέου χρόνου.

Το υπέροχο Ford GT με τον V6 3.5 Ecoboost κινητήρα κυκλοφορεί ήδη στους δρόμους των ΗΠΑ, με τους οδηγούς να απολαμβάνουν τις εκπληκτικές αρετές του αυτοκινήτου. Ένα από τα highlights του μοντέλου είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με την οθόνη 10 ιντσών. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ πέντε διαφορετικών προγραμμάτων (Normal, Wet, Sport, Track and V-Max).

Ανάλογα τη λειτουργία, αλλάζει η διάταξη του πίνακα και των οργάνων, με τη Normal να έχει σε πρώτο πλάνο το ταχύμετρο, δεξιά τη σχέση στο κιβώτιο, πάνω τις στροφές του κινητήρα και στην κορυφή αριστερά τη στάθμη καυσίμου και τη θερμοκρασία. Στη Wet δίνεται έμφαση στην οδήγηση σε βρεγμένο οδόστρωμα ρυθμίζοντας αυτόματα την ανάρτηση, την απόκριση στο γκάζι και τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Στη Sport η ανάρτηση γίνεται πιο σκληρή, το κιβώτιο πιο άμεσο και ενεργοποιείται το turbo lag του κινητήρα. Στην Track αλλάζουν όλες οι ρυθμίσεις, σηκώνεται η πίσω πτέρυγα και η ανάρτηση χαμηλώνει ακόμα περισσότερο, για οδήγηση στην πίστα. Τέλος, στη V-Max πρωταγωνιστεί η ταχύτητα όπου είναι και το ζητούμενο.

Θυμίζουμε πως, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα της Ford, το 2017 θα παραχθούν 250 μονάδες του GT και το 2018 άλλες τόσες, με την τιμή του να υπερβαίνει τα 400.00 δολάρια. Λόγω της πολύ μεγάλης ωστόσο, η εταιρεία θα προχωρήσει στην κατασκευή και άλλων αυτοκινήτων από το 2019 χωρίς όμως να αναφέρει τον αριθμό.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 14:38

Περισσότερα Εδω

Related posts