22 Απρίλιος, 2018 03:04

Breaking News

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και γονιμότητα

Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών και γονιμότητα
NANOSΤο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) είναι μια διαταραχή που προκαλεί διαταραχή στις γυναικείες ορμόνες του φύλου, η οποία μπορεί να επιφέρει διάφορα συμπτώματα καθώς και να επηρεάσει τη γονιμότητα της γυναίκας. Για την καλύτερη κατανόηση του PCOS κάλο είναι να γνωρίζει κανείς πως λειτουργούν οι ωοθήκες.

Κάθε μήνα στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, μικρές κοιλότητες γεμάτες υγρό αναπτύσσονται στην επιφάνεια της κάθε ωοθήκης. Αυτές ονομάζονται ωοθυλάκια και ένα από αυτά θα παράγει ένα ώριμο ωάριο που απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Στην ωρίμανση και την απελευθέρωση του ωαρίου βοηθούν τα οιστρογόνα. Στις γυναίκες με το σύνδρομο όμως, οι ορμονικές διαταραχές μπορει να εμποδίσουν την ωρίμανση του ωαρίου. Εάν δεν υπάρχει ώριμο ωάριο δεν υπάρχει ωορρηξία, οδηγώντας έτσι στην υπογονιμότητα.

Η ορμονική διαταραχή μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια μη φυσιολογική αύξηση της τεστοστερόνης, η οποία είναι η κατεξοχήν ανδρική ορμόνη, αν και την παράγουν και οι γυναίκες, συνήθως σε μικρές ποσότητες…

Διαβάστε περισσότερα στο govastilteto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017, 12:16

Περισσότερα Εδω

Related posts