18 Ιούλιος, 2018 22:07

Breaking News

"Σφαλιάρα" το πόρισμα Μπρακουμάτσου σε Μαρινάκη και ΝΔ

"Σφαλιάρα" το πόρισμα Μπρακουμάτσου σε Μαρινάκη και ΝΔ
NANOSΠρόκειται για κόλαφο. Η Δικαιοσύνη και ο Εισαγγελέας Εφετών Πειραιά με το πόρισμα του ως προς τις αιτιάσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη και της παρέας του καταδεικνύει αφενός ότι το δικαστικό σύστημα λειτουργεί και αφετέρου πώς υπάρχουν όρια στην κοροϊδία της κοινής γνώμης από εκείνους που καιρό τώρα επιχειρούν να αποφύγουν την Νέμεση. Είναι όμως και πολιτικό χαστούκι για την Νέα Δημοκρατία, τον πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη που έσπευσε στη Βουλή και στα τηλεοπτικά παράθυρα ιδιαίτερα δια του Αδώνιδος Γεωργιάδη αντιπροέδρου του κόμματος, να υιοθετήσει και να ενσωματώσει πολιτικά την επιχειρηματολογία της πλευράς Μαρινάκη στην δυσώδη υπόθεση του NOOR1 και της διακίνησης τριών τόνων ηρωίνης.

Επί της ουσίας γίνονται αποδεκτές νομικά και ουσιαστικά οι συνομιλίες του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη ενώ αντιθέτως απορρίπτονται ως προϊόντα υποκλοπής όλα τα δήθεν στοιχεία που προσκόμισαν στον Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά η πλευρά του Βαγγέλη Μαρινάκη και του εκδότη Γιάννη Κουρτάκη δια της εκπροσώπησης τους από τον δικηγόρο Αλέξη Κούγια.

Επίσης καταρρέει η εξυφαινόμενη από την πλευρά Μαρινάκη – Κουρτάκη ίντριγκα κατασυκοφάντησης της Εισαγγελέως Ειρήνης Τζήβα η οποία χειρίζεται τον φάκελο της υπόθεσης NOOR1, του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου αλλά και της όποιας εμπλοκής του Υπουργού Αμύνης για τον οποίο ο κ. Μπρακουμάτσος αποστέλλει τυπικά ως όφειλε τον φάκελο στη Βουλή για αρχειοθέτηση ή περαιτέρω διερεύνηση. 

Τέλος το πόρισμα αποτελεί πολιτικό ράπισμα για την Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά και πρόσωπα και κόμματα της Ελάσσονος Αντιπολίτευσης που έσπευσαν να συμπαραταχθούν με την πλευρά Μαρινάκη, ιδιαίτερα μετά την εμπλοκή του επιχειρηματία στην εξαγορά του ΔΟΛ καθώς και ποσοστού του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA».

Η άμεση και εσπευσμένη σύμπραξη της Νέας Δημοκρατίας με την πλευρά Μαρινάκη θα αποτελέσει σίγουρα πεδίον δόξης λαμπρόν στην πολιτική αντιπαράθεση κατά την επόμενη περίοδο.

Όταν μάλιστα βρίσκονται σε εκκρεμότητα οι αποφάσεις ως προς την συνέχιση της δικαστικής διαδικασίας τόσο για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης για τα στημένα στο ποδόσφαιρο όσο και κυρίως η κατάληξη της έρευνας που διεξάγει η εισαγγελέας Ειρήνη Τζήβα για ενδεχόμενη εμπλοκή του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση NOOR1.

Κατέρρευσε λοιπόν σαν «χάρτινος πύργος» η συντονισμένη επιχείρηση κατασκευής ενόχων στην έρευνα στη ζοφερή υπόθεση του NOOR1 και την ταυτόχρονη απεμπλοκή των πραγματικών πρωταγωνιστών της υπόθεσης μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο του θανάτου.

Η εισαγγελική έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και ήδη πήραν το δρόμο για το αρχείο ως αβάσιμες όλες οι καταγγελίες που είχαν γίνει από τον ισοβίτη Ευθύμη Γιαννουσάκη αλλά και τον επικεφαλής της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» Γιάννη Κουρτάκη περί δήθεν πιέσεων προκειμένου να εμπλακεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης.

Διαβάστε τα συμπεράσματα του εισαγγελέα Εφετών Πειραιά σχετικά με την δημοσιογραφική συμπεριφορά και τις αποκαλύψεις του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.

Σύμφωνα με το 20σελιδο πόρισμα που συνέταξε ο εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Μπρακουμάτσος ο οποίος διενήργησε την έρευνα επί ένα δίμηνο, δεν προκύπτει καμία απολύτως ευθύνη ούτε για την εισαγγελέα Ειρήνη Τζήβα που επισκέφθηκε τον ισοβίτη στις φυλακές προκειμένου να πάρει κατάθεση ούτε και για τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Στο αρχείο λοιπόν οδεύουν τόσο η μήνυση Γιαννουσάκη κατά της Εισαγγελέως Ειρήνης Τζήβα όσο και η μήνυση Βαγγέλη Μαρινάκη κατά του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου. Απορρίφθηκε επίσης η μήνυση του Γιάννη Κουρτάκη, φερόμενου εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» συμφερόντων Μαρινάκη, κατά των Νίκου Πατέρα και Δημήτρη Μελισσανίδη.

Στο κενό όμως έπεσαν και οι ισχυρισμοί για δήθεν προσπάθεια του υπουργού Εθνικής Άμυνας να πιέσει και να παγιδεύσει το Γιαννουσάκη ο οποίος σημειωτέον από τότε άρχισε να το «παίζει τρελός» αφού για τυπικούς και μόνο λόγους διαβιβάστηκε η δικογραφία στη Βουλή ενώ την ίδια ώρα θα είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τις καταγγελίες που έχει κάνει ο ίδιος ο κ. Καμένος.

Για να διαβάσετε όλο το πόρισμα του κ. Μπρακουμάτσου κάντε κλικ στις φωτογραφίες

  

Ο εισαγγελέας Εφετών μη έχοντας αρμοδιότητα, όπως προβλέπεται από το νόμο, να ασχοληθεί με πολιτικά πρόσωπα απέστειλε τη δικογραφία στη Βουλή όπου ήδη έχει κατατεθεί και αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα την οποία διενεργεί επίσης η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά για όσα κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Καμένος μιλώντας μεταξύ άλλων για παραλείψεις στην έρευνα για την υπόθεση του ναρκοπλοίου, Ανοικτή είναι και η έρευνα που διενεργεί από καιρό η εισαγγελέας Ειρήνη Τζήβα σχετικά με την χρηματοδότηση του ναρκοφορτίου αλλά και σειρά άλλων οικονομικών αδικημάτων που συνδέονται με αυτό. 

Μόνον για τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη, ο οποίος επίσης είχε καταγγελθεί από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη για άσκηση πιέσεων, ο εισαγγελέας εφετών, απέστειλε τη δικογραφία για περαιτέρω αξιολόγηση στο Ναυτοδικείο, που κατά το νόμο είναι αρμόδιο για την περίπτωση Χριστοφορίδη, ως υπηρετούντος στο Λιμενικό Σώμα.

Επίσης η δικογραφία διαβιβάζεται αρμοδίως για πειθαρχικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων που είχαν την ευθύνη φύλαξης του ισοβίτη Γιαννουσάκη, προκειμένου να ελεγχθούν για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα όπως κατοχή κινητού τηλεφώνου κλπ.

Περισσότερα Εδώ

Related posts